El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Veïns exigeixen la nova estació de Sant Andreu Comtal

Societat

Per quart any consecutiu, una trentena de veïns i veïnes s’han tornat a concentrar a les portes de Sant Andreu Comtal per exigir a Adif la finalització de la nova estació. Tal com denuncien els promotors de la mobilització, l’AVV de Sant Andreu de Palomar, la nova infraestructura fa anys que està aturada, tot i haver-se construït en un 80%. Per donar més visibilitat a la protesta, el gruix dels veïns ha decidit accedir a l’estació i exhibir la pancarta a la passarel·la que connecta totes dues andanes.

 

En paraules del president de l’AVV de Sant Andreu de Palomar, Santi Serra, en aquests quatre anys que porten duent a terme la mobilització “no s’ha avançat res”. “Ara ja ni la reivindiquem, només fem memòria, recordem aquella primera concentració”, exposa. De fet, l’única novetat ha sigut la instal·lació dels dos ascensors que connecten directament amb les andanes, però que “cada dos per tres estan espatllats”, critica el representant veïnal.

A l’encadenada simbòlica només han participat representants polítics de Districte / DGM

Tot i que fa uns mesos enrere els responsables polítics van prometre la licitació de les obres de la nova estació per aquesta tardor, des de l’entitat veïnal posen de relleu que “ni s’ha licitat res, ni sabem quan obriran el concurs públic“. Una qüestió que vinculen directament amb el fet que hi pugui haver eleccions anticipades o a què no s’aprovin els pressupostos. Circumstàncies que, de ser així, titllen d’excuses: “Al final només ens justifiquen els retards amb les mateixes mentides de cada any”, denuncia Serra.

En paral·lel, s’ha de posar de relleu que si bé anys anteriors havien participat en la concentració polítics municipals de primera fila, com ara Laia Ortiz (BeC), Janet Sanz (BeC) Carmen Andrés (PSC), Jaume Collboni (PSC) o Montse Benedí (ERC), enguany cap regidor de la plaça de Sant Jaume s’ha apropat fins a Sant Andreu Comtal. A parer de Serra “és deixadesa; aquests només es preocupen més de guanyar les seves eleccions i d’anar dient mentides any rere any, en comptes de fer el que realment interessa als veïns”.

En canvi, els que sí que s’han deixat veure a la concentració són els consellers i els representants de Districte de formacions com Barcelona en Comú, ERC, el PDeCAT, el PSC o la CUP. Els únics que no hi eren han sigut els membres de Ciutadans i el PP. El motiu: “a aquests els hi manca interès, no es preocupen de res i només ens saben dir que ‘no’ a tot”, opina el president de l’associació veïnal.

Fotografia | Els concentrats han mostrat la pancarta des de la passarel·la de l’estació / DGM

2 Comentaris

  1. Como usuario habitual de esa estación de hace más de 40 años puedo decir que la estación en si y sus instalaciones están peor que antes que ya es decir que para acceder a la vía dirección Gerona-Portbou tenías que pasar entre vías, sin embargo al estar una rampa por el lado de la calle de la estación y tener acceso al anden principal y vías de estacionamiento no había ningún problema de accesibilidad cosa que hoy hay mucho que desear pues los ascensores si no es uno es otro que siempre están averiados, es una verdadera verguenza, la losa de los túneles están construidos y los fosos de las vías con los andenes medio terminados es decir no lo acaban porque no tienen ningún interés.

  2. Santiago: Ánimo!. El hecho de que no le comenten sus artículos no significa que no hagamos seguimiento. Creo que usted es de los que posen mejor información y que poder un estilo claro para hacérnosla llegar. Se lo agradezco

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt