El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Subestació elèctrica de Sant Andreu / DGM

L’alarma de la subestació d’Endesa, el malson dels veïns

Societat

“Desesperats”, així és com viuen els veïns i veïnes de la subestació elèctrica d’Endesa situada a la carretera de Ribes. El motiu? L’alarma de seguretat del recinte. “Pot sonar al matí, al migdia o a la nit de forma aleatòria”, denuncia Xavi Muñoz a L’Exprés de Sant Andreu. I no és que cap intrús la faci saltar, sinó que “sona perquè plou, perquè fa vent o per qualsevol tonteria”, explica.

Banner Ajuntament 300x250
 

Tal com critiquen els veïns, el problema no és nou. “Fa un parell d’anys ja es va fer una queixa a Endesa de la que no vam rebre cap resposta, però amb la que sí que vam aconseguir que abaixessin el volum de l’alarma”, recorda David Pascual, també veí de la subestació. De fet, ell mateix assenyala que “durant una temporada va deixar de sonar i es comportava de forma normal, però aquest estiu ha sigut especialment agressiva amb els veïns”, critica.

“En aquesta darrera setmana hem tingut nits que a partir de les tres de la matinada no ha deixat de sonar fins que algú ha aparegut cap allà a les 7 o 8 del matí i l’ha aturat”, revela Pascual. Però… per què ningú l’atura abans? Per una banda, la subestació és automàtica i no té personal. I per l’altra, “els treballadors que apareixen de vegades són de la subcontracta de la subcontracta d’Endesa i no saben res; entren i surten sense aturar l’alarma”, critica Muñoz.

A més, cal posar de relleu la desvinculació de l’administració pública i de la policia respecte a aquest cas: “Mai s’acosten les patrulles i Endesa només contesta als tuits com si fos un robot“, critica Pascual. “Hem fet fins i tot denúncies a l’Ajuntament a través del telèfon del civisme i de forma presencial al registre, però la resposta del consistori és que en tractar-se d’un espai privat, s’ha de trucar a la Guàrdia Urbana, mentre que la Guàrdia Urbana ens diu que no, que s’ha de fer una denúncia a l’Ajuntament. Al final, es passen la pilota els uns als altres i arribem fins al punt que no para de sonar”, afegeix Muñoz.

Pel que fa a la convivència, “en el que és dormir, dormim malament; i si tens els són lleuger, sempre t’acaba despertant; alguns dormen amb la finestra tancada per intentar no enterar-se, i els que la deixem oberta al final l’hem de tancar perquè aquí no s’acosta ningú”, relata Pascual després de passar un dels estius més càlids de Sant Andreu.

Què en diu de tot plegat Endesa? Tal com han explicat fonts de la companyia, fins que aquest mitjà de comunicació no els ha contactat asseguren que no els hi havia arribat cap queixa. De fet, arran de la consulta de L’Exprés, l’empresa s’ha posat a solucionar el problema de l’alarma d’intrusisme aquest mateix dijous per tal que quedi solucionat definitivament.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt