El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Carnaval a la Trinitat Vella / DISTRICTE DE SANT ANDREU

Les arts escèniques, l’oportunitat de la Trinitat Vella

Societat

Motivar professionalment als joves que han deixat els estudis és possible? Tot apunta a que sí. De fet, així ho vol demostrar a partir d’aquest setembre la Fundació Trinijove i l’Ajuntament de Sant Andreu. Si bé la darrera institució serà la que finançarà íntegrament el nou projecte (100.000 euros), l’entitat social tindrà com a objectiu gestionar-lo. I en què consistirà? En oferir assignatures completament gratuïtes del món de la Formació Professional (FP) d’arts escèniques als joves (i no tan joves).

 

Més concretament, la Fundació els convidarà a inscriure’s en els mòduls d’Instal·lació i muntatge d’equips de so o en el de Maquillatge des del setembre fins al desembre. Tots dos formen part dels seus corresponents graus mitjans d’FP; de manera que si a posteriori volen continuar el grau pel seu compte, ja tindran aquelles unitats aprovades. En aquest sentit, destacar que la convalidació serà gràcies a la col·laboració de l’IES Salvador Seguí i l’IES La Mercè, els quals donaran el seu ok a aquesta formació reglada. 

La proposta en si mateixa es tracta d’una finestra d’oportunitats professionals impulsada en xarxa pel Districte i el teixit comunitari de la Trinitat. Tal com ha recordat aquest dimecres la regidora del Districte, Laia Ortiz, “a Sant Andreu no hi ha cap oferta pública de formació professional i precisament a la franja Besòs, com és el cas de la Trinitat Vella, és dels llocs on tenim més joves i més alt índex d’atur“. Per tant, el projecte no té cap altre objectiu que “engrescar als joves a reprendre els estudis” de forma completament subvencionada, ha precisat Ortiz.

En paral·lel, en la presentació del projecte la directora tècnica de la Fundació Trinijove, Yolanda Burgeño, ha posat de relleu el paper que poden jugar les arts escèniques al barri, ja que són l’ADN de les seves activitats culturals i festives. Una rellevància que ara volen fer servir per resoldre una “necessitat real del barri” [com és la desocupació dels joves], mitjançant la generació “d’oportunitats laborals” i/o “formatives” des del mateix territori, ha explicat Burgeño. En aquest sentit, les pràctiques fins i tot es duran a terme en l’organització dels esdeveniments festius de la Trinitat.

Si bé la formació estarà centralitzada en un local de Mare de Déu de Lorda, el bressol de les entitats i associacions del territori, als cursos es poden apuntar tots els joves de la ciutat. Una qüestió que amaga una segona estratègia al seu darrere: la de convertir el barri en un pol de referència de les arts escèniques a Barcelona. De fet, tant el seu Carnaval com el seu Túnel del Terror ja són un dels imprescindibles de la ciutat. La missió actual? Consolidar-los amb veïns involucrats i professionalitzats en la matèria.

Fotografia | Carnaval a la Trinitat Vella / DISTRICTE DE SANT ANDREU

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt