El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La violència policial contra els andreuencs arribarà al Congrés

Esports

El col·lectiu d’aficionats de la UE Sant Andreu que conformem la Coordinadora Andreuenca denunciarà la violència policial del passat diumenge al Nou Castàlia. Tal com ha argumentat el seu portaveu, David Carmona, la denuncia es dirigirà als càrrecs electes del Parlament Valencià, del Congrés dels Diputats i del Senat, ja que l’afer va tenir lloc a Castelló.

Banner Ajuntament 300x250
 

Quina és la intencionalitat? “Volem que se sotmeti al debat polític i que es prenguin les mesures oportunes” davant del que consideren “la censura i la repressió per exhibició de símbols com l’estelada”. En aquest sentit, rememorar que la col·locació d’una estelada a l’estadi valencià va generar una rellevant violència policial, ja que l’únic objectiu dels agents era retirar la bandera (encara que fos acarnissant-se amb els espectadors).

Si bé no van aconseguir complir la seva missió com a conseqüència de la resistència passiva dels seguidors andreuencs, els agents no van dubtar en expulsar fins a una dotzena d’andreuencs de les instal·lacions esportives. En paral·lel, cal recordar que la Policia Nacional també va identificar a uns altres tants aficionats, als quals els van advertir que els arribaria una sanció indeterminada.

Davant d’aquesta circumstància, la Coordinadora ha censurat l’actuació policial i ha sortit en defensa de la llibertat d’expressió i ideològica. A més, ha plantejat dues iniciatives: una primera de caràcter reivindicatiu (la qual es materialitzarà amb el càntic de ‘Llibertat’ en el minut 17:14 del partit de tornada), i una segona de línia administrativa: “Farem una queixa al Síndic de Greuges i al Defensor del Pueblo perquè elaborin un dictamen sobre els fets i el facin arribar a les autoritats corresponents”, ha avançat Carmona.

De fet, la Coordinadora s’ha mostrat convençuda de què tots dos organismes els hi donaran la raó, ja que fa tot just un any el jutjat número 11 de Madrid va determinar que l’exhibició d’estelades no incorria en cap irregularitat d’acord amb la llei 19/2007. En aquest sentit, un cop tinguin en les seves mans el dictamen, el faran arribar als grups polítics de les Corts de València, del Congrés dels Diputats i del Senat “per crear un debat polític sobre la qüestió“.

“A nivell parlamentari volem que el Ministre d’Interior i el Ministre de Cultura i Esports, com a responsables de la seguretat als recintes esportius, donin les ordres precises als cossos policials sobre com actuar i els informin del fet que l’estelada és una bandera perfectament legal”, ha explicat el portaveu. Per últim, la Coordinadora ja ha avançat que si les persones identificades reben qualsevol tipus de sanció, aquestes presentaran recurs.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Esports

Vés a dalt