El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Concentració en defensa de la pediatria al CAP de la Sagrera / DGM

La defensa del servei de pediatria arriba a la plaça d’Orfila

Societat

Dilluns 7 de maig. 18:30 hores. Desenes de persones es concentren a la plaça d’Orfila i canten les seves proclames al ritme dels tambors. Saben que del ple de l’Ajuntament de Sant Andreu poca cosa en podran treure, però la qüestió és generar pressió. Fer-se sentir. Advertir als càrrecs electes que aquesta primera mobilització pot ser això: només la primera de moltes. El seu objectiu: garantir i millorar els serveis de pediatria i ginecologia del CAP de la Sagrera.

 

De fet, la mobilització veïnal va encetar el seu camí tot just fa mes i mig, només que ha sigut aquest dilluns quan les seves reivindicacions no han arribat fins a la plaça d’Orfila. Tal com assenyala el portaveu de l’AV de la Sagrera, Antonio Ibáñez, “han corregut rumors i tenim informació fidedigna que es volen carregar la pediatria i la ginecologia”. Serveis d’atenció primària sobre els que imaginen el mateix futur que l’oftalmologia o la traumatologia, els quals ja s’han extingit al CAP de la Sagrera. En aquest cas, però, Ibáñez revela que “la pediatria és el que més ha sensibilitzat a la gent”.

En quina circumstància es troba aquest servei actualment? Tal com assenyala l’entitat veïnal, actualment hi ha quatre professionals que s’encarreguen d’atendre als menors, tot i que “hi ha moments en què no hi ha ningú; de fet si anem avui, segurament ens trobarem amb només un professional”, anticipa el portaveu. La perspectiva estival tampoc els ajuda a calmar els ànims: “Ens han fet assumir que probablement no hi haurà ningú a l’agost”. “Segurament la idea és derivar-nos al CAP Maragall o al CAP Casernes”, apunten.

Concentració en defensa de la pediatria al CAP de la Sagrera / DGM
Concentració en defensa de la pediatria al CAP de la Sagrera / DGM

Si bé asseguren que els responsables els han justificat l’estat actual del servei pel fet que “no hi ha especialistes”, des del moviment veïnal consideren que el problema es pot resoldre amb una millor planificació. A més, admeten que “la confirmació oficial és que no s’emportaran aquests serveis, però si mirem el procés que arrosseguem, segurament en dos anys acabarà desapareixent“, considera Ibáñez.

“En el cas de pediatria només és per centralitzar-ho en un altre centre“, apunten des de l’entitat veïnal. Un fet que ja va succeir fa anys al CAP Meridiana envers el CAP Casernes (tot i que de forma planificada i pública). Ara bé, aquesta centralització del servei no ha pogut evitar que en les darreres setmanes hagi despertat un moviment per exigir el retorn parcial del servei a la Meridiana, entre altres reivindicacions.

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt