El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Atemptat a Hipercor / ARXIU

ETA demana perdó

Política

Després d’anunciar la seva dissolució oficial el primer cap de setmana de maig, aquest divendres ETA ha emès un comunicat on demana perdó a les víctimes. A més, en el text publicat als diaris Gara i Berria, la banda expressa el seu compromís de “superació i no repetició” del conflicte. En aquest sentit, la banda terrorista qualifica de “patiment desmesurat” els “morts, ferits, torturats, segrestos o persones que s’han vist obligades a fugir” pel conflcite basc. En paral·lel, recordar que només a Sant Andreu l’atemptat d’Hipercor va deixar 21 víctimes mortals i 45 ferits el 19 de juny de 1987.

Banner Ajuntament 300x250
 

“ETA reconeix la responsabilitat directa que ha adquirit en aquest dolor, i desitja manifestar que res de tot allò hauria d’haver succeït mai o que no devia prolongar-se tant en el temps”, assenyala la banda. Si més no, el comunicat també apunta al fet que “el sofriment imperava abans que naixés ETA, i ha continuat després que ETA hagi abandonat la lluita armada. Les generacions posteriors al bombardeig de Gernika vam heretar aquella violència […]; ens correspon a nosaltres que les properes generacions recullin un altre fruit.

“Som conscients que en aquest llarg període de lluita armada hem provocat molt dolor, inclosos danys que no tenen solució. Volem mostrar respecte als morts, els ferits i a les víctimes que han causat les accions d’ETA”, afegeixen en el document. “La nostra actuació ha perjudicat ciutadans sense cap responsabilitat; també hem provocat greus danys que no tenen marxa enrere; a aquestes persones i als seus familiars els hi demanem perdó”, confessen.

De totes maneres, des de la banda no s’estan de recordar que les accions de repressió de l’Estat “per uns altres també han sigut totalment injustes, tot i fer servir la disfressa de la llei, les accions de les forces de l’Estat i de les forces autonomistes que han actuat conjuntament, i aquests ciutadans tampoc mereixen ser humiliats“. “En cas contrari, hauríem d’interpretar que ha existit un dany just que mereix aplaudiment”, consideren.

Per últim, ETA admet que “tot i que no tenir ni el mateix punt de vista ni els mateixos sentiments, tots hauríem de reconèixer, amb respecte, el sofriment patit per la resta. Això és el que vol expressar ETA”, conclou el comunicat. Per últim, recordar que la banda terrorista va provocar la mort de més de 850 persones en 50 anys de lluita armada i que l’any 2011 va declarar el final de la seva activitat armada. Al maig s’espera l’anunci del seu final definitiu.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt