El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Façana de l'Ateneu l'Harmonia / DGM

Sant Andreu, la Trinitat Vella i Nou Barris, units pel ‘Triangle’

Cultura

Aquest 7 d’abril tindrà lloc la primera jornada feminista del nou projecte ‘El Triangle’ impulsat des de Sant Andreu de Palomar, la Trinitat Vella i Nou Barris. El programa s’inaugurarà amb una jornada dedicada a les dones, la qual portarà el nom ‘Cultura és en femení i el seu relat també ens pertany‘. Al llarg del dia, els veïns podran comptar amb un seguit d’espectacles i tallers interdisciplinaris protagonitzats per dones a l’Ateneu L’Harmonia.

 

El concepte ‘El Triangle’ va sorgir de la necessitat d’unir tres equipaments culturals de referència, relativament propers, amb l’objectiu de col·laborar conjuntament en activitats culturals per la comunitat: la Biblioteca de Trinitat Vella – J. Babero, l’Ateneu Popular de Nou Barris i l’Ateneu L’Harmonia, els quals formen geogràficament un triangle.

En aquest sentit, la jornada pretén donar a conèixer el paper de la dona en la cultura i valorar els seus esforços al llarg de la història. El cicle feminista començarà a les 11 hores amb l’exposició fotogràfica ‘Realmente Zorra‘ de Mariona J. Batalla i amb diferents activitats com el taller de Twerk realitzat per la coreògrafa Kim Jordan, les tècniques d’autodefensa impartit pel grup feminista de L’Harmonia o el taller dirigit a persones trans organitzat per Cesc Laporta i Daniel Rius.

Després d’una pausa, les activitats es reprendran a les 18 hores amb una taula oberta a càrrec del col·lectiu ‘Dones i Cultura’ on es parlarà de les desigualtats que pateixen les dones actualment i del llenguatge utilitzat el passat 8M. Finalment, la jornada acabarà amb el concert feminista de Pumpkin Vin’s da Cuero i Jhana Electrorganic Sound programat a les 21 hores.

La voluntat d’aquest nou projecte ‘El Triangle’ vol anar més enllà i poder celebrar cada any una jornada dedicada a un tema diferent. Al cap i a la fi, l’objectiu d’aquesta unió és poder treballar conjuntament per crear un projecte a tres bandes obert a tothom.

Fotografia | Façana de l’Ateneu l’Harmonia / DGM

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Placeholder

‘El Somni’

Fa molt de temps, en un petit poble hi vivia un nen
Vés a dalt