El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Imatge promocional de l'exposició

Les ciutats japoneses del manga i l’anime visitaran Sant Andreu

Cultura

Del 10 d’abril al 9 de juny les principals ciutats japoneses de les sèries de manga i anime visitaran la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra. L’exposició batejada amb el nom ‘El turisme del manga i l’anime’ serà presentada pel seu comissari, Rubén Molins, el mateix dimarts de la presentació a les 19 hores.

banner-coleccionistas-de-momentos
 

Però… quin és el contingut de la mostra? Tal com ha avançat la institució cultural, l’exposició repassa els llocs reals on passen les històries més emblemàtiques del manga i l’anime, per tal de conèixer millor les idees que hi vol transmetre el dibuixant. Els decorats dels banys termals de Ranma 1/2 i Love Hina, els barris perifèrics de les grans ciutats de Shin Chan i Doraemon, o el Tòquio d’Akira, Sailor Moon i Fushigi Yûgi.

Al cap i a la fi, pel manga i l’anime, l’escenari geogràfic i la manera de descriure’l de vegades és tan important com la història mateixa. Les inspiracions dels mangues i els animes ambientats a Europa poden ser properes i conegudes per als europeus, però exòtiques per als japonesos, assenyalen els responsables de l’exposició.

En aquest sentit, als occidentals se’ls és difícil imaginar-se com són realment tant les zones més rurals i tradicionals del Japó com les seves ciutats més modernes i cosmopolites. Per aquest motiu aquesta exposició repassa els espais reals de les sèries i els còmics de manga i anime, alhora que repassarà les curioses visites que els personatges de One Piece, Cinturó negre i Capitán Tsubasa van fer a la ciutat de Barcelona.

En la mostra hi col·laboren el Consulat General del Japó, JTB, Selecta Visión i l’Associació de mangaanime i cultura nipona Amakuni. A més pel cap de setmana del 4 al 6 de maig se celebraran les III Jornades Gokuraku: el paradís de l’Otaku, les quals aplegaran una fira de cultura japonesa i manga amb concursos, tallers, exposicions i concerts per a tot tipus de públic (amb accés gratuït).

Per últim, destacar que pel mateix cap de setmana també està prevista l’exposició ‘Micro Jump-to ei Exhibition : Els objectes més desitjats pels fans’, la qual aplegarà des de litografies de Shonen Jump, la revista més antiga i popular del Japó (a partir de la qual han sorgit títols clàssics com Bola de drac), a storyboards, fotogrames i altres productes originals de les produccions dels animes de Toei Animation, la productora d’anime més famosa del país nipó.

Fotografia | Imatge promocional de l’exposició

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt