El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El Nanga Parbat, el 9è cim més alt del món / WIKICOMMONS

De Sant Andreu al novè cim més alt del món

Societat

En Josep Escruela i en Marc Urquizu acumulen un llarg historial de cims en la seva carrera d’alpinistes. Diversos cims de 6.000 metres i el Khan Tengri de 7.010 metres d’altura figuren en uns currículums envejables per la gran majoria de mortals. Si més no, tots dos membres de l’Associació Excursionista La Cordada de l’Ateneu l’Harmonia volen pujar encara més amunt. Tocar el cim del Nanga Parbat.

Banner Ajuntament 300x250
 

Amb 8.126 metres, aquesta muntanya del Pakistan és la novena més alta del món i probablement el cim d’or de la parella d’excursionistes d’aquí a unes setmanes. Per ser més concrets, el dia de partida el tenen previst pel 25 de maig. Ara bé, esperen haver pogut trobar per aquella data un tercer acompanyant que els doni suport des del camp base. “És difícil de trobar a una persona disposada, perquè són diners, temps i un esforç a nivell tècnic i físic molt important”, comenta Escruela.

En Josep Escruela i en Marc Urquizu, en l'ascensió a un cim / ARXIU
En Josep Escruela i en Marc Urquizu, en l’ascensió a un cim / ARXIU

De totes maneres, l’alpinista resident al recinte de la Fabra i Coats confia a trobar algú per poder dur a terme un repte amb una característica ben especial: fer l’ascensió amb els esquís posats durant el màxim traçat possible. “És una cosa que encara no s’ha fet“, detalla Escruela.

Per tal d’estudiar-se bé la muntanya, La Cordada ha organitzat pel proper 20 d’abril a les 20 hores la projecció a l’Ateneu l’Harmonia el documental ‘Nanga Parbat ’97 – Mentre hi hagi llum’. Aquest film basat en fets reals, relata com a l’estiu de 1997 cinc amics d’Osona van triar aquest cim pakistanès per coronar el seu primer 8.000.

A les 21:30 hores del 27 de juliol feien cim Joaquim Bretcha, Joan Colet, Toni Comerma i Eduard Sallent, de la Unió Excursionista de Vic. Si més no, a 4.000 metres d’altitud i situats justament a la paret del Diamir, només la vertadera amistat va aconseguir que alguns d’ells trepitgessin l’herba del camp base; Colet va morir durant el descens. Ara el repte, però, és anar i tornar a Sant Andreu sans i estalvis i explicar l’aventura en primera persona.

Fotografia | El Nanga Parbat, el 9è cim més alt del món / WIKICOMMONS

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt