El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Pàrquing exterior de La Maquinista, on s'ha de fer l'ampliació / DGM

Sant Andreu pot guanyar un nou aparcament públic

Política

Més places de pàrquing? En el darrer ple del Districte de Sant Andreu, Ciutadans ha aconseguit tirar endavant una proposició per tal que el Districte demani a Adif la retirada de les tanques de les obres de l’AVE que hi ha sobretot al carrer de Josep Soldevila i al carrer del Camp del Ferro. L’objectiu? Fer servir la zona ara tancada com a aparcament públic.

Banner Ajuntament 300x250
 

Tal com ha destacat el conseller de Ciutadans, Marcos Rodríguez, aquest espai públic podria servir per “resoldre la problemàtica de la manca d’aparcament en les zones adjacents a les obres”. En aquest sentit, la idea ha rebut el suport de tots els partits menys de la CUP – Capgirem Barcelona, formació que ha preferit abstenir-se.

Segons el conseller cupaire, Ivan Altimira, aquest nou aparcament aniria en contra de les polítiques que tenen com a objectiu “reduir el parc automobilístic”. Al seu parer, s’ha “d’exigir” a Adif la retirada de les tanques, “però per fer places de cotxes no, sinó per fer espais comuns i pels veïns“. En opinió del PP, però, la consellera popular Carmen Santana ha criticat que C’s carregui tota la culpa a Adif i no “a les obres que hi ha al voltant de tot això”, pel que el seu suport a la proposició ha sigut un ‘sí crític‘.

Pel que fa al PSC, Ivan Marzá ha afegit que l’Ajuntament ja té un acord amb l’empresa pública que “preveu eliminar la tanca i els new jerseys”, permetent l’aparcament en bateria i semi-bateria, aspecte al qual no han fet referència els seus excompanys de Govern. Ans al contrari. Segons la portaveu de Sant Andreu en Comú, Blanca Port, “el jutge no permet moure elements de l’obra” en estar aquesta judicialitzada. Si més no, Port s’ha mostrat coneixedora “del dèficit d’aparcaments a Sant Andreu Sud”, pel que ha votat favorablement.

Per últim, el PDeCAT i ERC han criticat que Ciutadans presenti la proposició al Districte de Sant Andreu, quan la formació taronja és “sòcia” del Govern del PP a Madrid, tal com ha assenyalat el republicà Carlos Rodríguez Escuredo. “Aquí ho podem parlar, però quan les obres no són municipals des d’aquí no ho podem arreglar”, ha afegit el mateix portaveu. D’altra banda, la consellera del grup Demòcrata, Anna Satorra, ha considerat que “segurament, des de Ciutadans tindreu molta facilitat per reclamar a Adif i al Govern espanyol [la idea]”, fent referència novament a la relació dels dos partits.

Respecte a l’empresa al·ludida, fonts d’Adif consultades per L’Exprés de Sant Andreu asseguren que la matèria ja es tractarà un cop rebin la instància de l’Ajuntament de Sant Andreu i per ara prefereixen nopronunciar-se al respecte.

Fotografia | DGM

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt