El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El grup de l'Escola de Dansa Spin, interpretant la coreografia / MWFotografía

Un grup de ballet viatja als EUA per competir en una final mundial

Cultura

Fa anys que l’andreuenca Escola de Dansa Spin competeix tant a nivell nacional com internacional. 20 anys d’història amb Susana Arribas al capdavant donen per molts premis. Si més no, les oportunitats per creuar l’Atlàntic i competir en finals mundials són més aviat limitades. Pràcticament inexistents. Però els ballarins i ballarines d’Spin ho han aconseguit: el pròxim mes d’abril viatjaran a Nova York (EUA), per pujar a l’escenari del Youth American Grand Prix.

 

Quin és aquest certamen? Un dels esdeveniments més rellevant en el món de la dansa, on els conjunts no només competeixen entre ells, sinó que també reben classes magistrals amb ballarins professionals. De fet, el mateix jurat de la competició està format per directors de les millors escoles de dansa del món.

En el cas del conjunt andreuenc, aquest es presentarà amb la peça per la qual van ser escollits a la semifinal europea celebrada a l’Auditori de Sant Cugat. En aquella jornada, els joves alumnes de 12 a 17 anys van aconseguir obtenir 90,50 punts d’un màxim de 100 amb la seva coreografia ‘Wild Nature‘. Un ball que ara representaran a l’escenari del Lincoln Center entre el 13 i el 20 d’abril, dates de la gala sempre batejada amb el nom de ‘The stars of today meet the stars of tomorrow‘ [Les estrelles d’avui es troben amb les estrelles de demà]. Precisament, pel fet que compartiran espai amb les estrelles de l’American Ballet.

El grup de l'Escola de Dansa Spin, interpretant la coreografia /  MWFotografía
El grup de l’Escola de Dansa Spin, interpretant la coreografia / MWFotografía

Tal com destaquen des de l’escola, “aquesta oportunitat ja és tot un èxit”. De fet, asseguren que després de rebre la notícia el grup ja s’ha posat a treballar “per mantenir el nivell d’exigència d’un concurs d’aquest prestigi”. En aquest sentit, des del centre exposen que si bé les seves classes van orientades a la dansa clàssica, la contemporània, el hip hop o la preparació física per joves, dins del seu programa també intenten mimar al grup de competició, paral·lel a l’activitat diària i el qual assaja cada dissabte. Un esforç, però, que ara els ha pagat la pena.

Tags:

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt