El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Moto / DGM

Les motos sobre les voreres de Sant Andreu, en el punt de mira

Societat

Després d’una llarga temporada de treva, la Guàrdia Urbana ha tornat a endurir la seva activitat sancionadora sobre les motos mal aparcades. Si bé fins ara existia una certa laxitud davant d’aquells vehicles que restaven mal estacionats sobre la vorera, a partir d’ara el cos policial començarà a aplicar estricament el reglament. Per tant, no és difícil imaginar que començaran a ploure multes entre aquells que deixin el ciclomotor aparcat de qualsevol manera.

 

En aquest sentit, fonts de l’Ajuntament ja han confirmat que la Guàrdia Urbana intervindrà amb més contundència en aquells punts de la ciutat on les motos generin més problemes en la via pública, però sense especificar quins. Segons la normativa, aquests vehicles només poden restar sobre la vorera si aquestes fan més de 3 metres. Una mida que gairebé impossible de trobar en moltes vies del Casc Antic de Sant Andreu.

Per tant, molts motoristes s’hauran d’afanyar a trobar algun punt d’aparcament reglamentat per a motos o ciclomotors si no volen ser sancionats. Ara bé, en el cas que trobin algun espai en alguna vorera que faci més de tres metres d’ample, hauran de tenir en compte que l’estacionament haurà de ser paral·lel al paviment i no vertical, com succeeix de forma majoritària en l’actualitat.

Cal recordar que des del passat mes de desembre el consistori porta insistint amb una campanya de conscienciació i sensibilització sobre el col·lectiu moter. Tal com s’adrecen a aquests els tríptics i banderoles que es deixen els agents de la Guàrdia Urbana als manillars de les motos mal aparcades: “No deixi el vehicle estacionat en aquest lloc pel següent motiu: Final de tolerància“. És a dir, final a la permissivitat que s’aplicava des de fa deu anys.

En el cas que el propietari insisteixi a deixar mal aparcada la seva moto, aquesta sanció serà inicialment de caràcter lleu, ja que no superarà els 50 euros en la majoria dels casos.

Fotografia | Les motos no podran estacionar en les voreres amb una amplada inferior a tres metres / DGM

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt