El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Nevada Sant Andreu / ORIOL CANALS

Sant Andreu es desperta enfarinat per la neu

Societat

Poc ha durat, però ara ja els veïns i veïnes de Sant Andreu de Palomar podran dir que han vist alguns punts dels carrers i places enfarinats. Anys després de la darrera gran nevada, aquest dimarts les teulades, els parterres i alguns cotxes s’han tornat a vestir de color blanc per després tornar-se a despullar per culpa de la pluja.

 

Tal com havien pronosticat els professionals en la matèria, si a Sant Andreu havia de nevar amb ganes, aquesta precipitació havia de ser de matinada. Just quan encara els carrers estaven il·luminats pels fanals i el sol començava a despuntar. Si més no, una estona després els flocs de neu han passat a convertir-se en gotes d’aigua i la mica de neu que havia agafat s’ha començat a fondre.

Ja a les 9 hores del matí el rastre de la nevada ha sigut més aviat testimonial i només es conservaven fines capes de neu en aquells punts més resguardats. De totes maneres, la breu estona en què més ha agafat ha servit perquè desenes de veïns i veïnes immortalitzessin l’estampa amb les seves càmeres o telèfons mòbils. Un record en forma d’imatge que potser es trigarà anys a tornar a repetir-se (o potser només algunes poques setmanes).

Pel que fa a la resta de la jornada d’aquest dimarts, la neu s’anirà concentrant a la Catalunya central i al Pirineu, mentre que a la resta del territori s’aniran imposant les pluges de forma generalitzada. Tot i això, des de Protecció Civil demanen no utilitzar el transport privat si no és imprescindible i recomanen seguir a través dels mitjans de comunicació com es desenvolupen les afectacions.

Fotografia | L’Estadi Municipal Narcís Sala, enfarinat a primera hora d’aquest dimarts / ORIOL CANALS

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt