El diari independent de Sant Andreu de Palomar

habitatges a sant andreu de palomar. david garcia mateu

Lloguers que cauen, preus de compra que es disparen

Economia

Trobar un pis ‘bueno, bonito, barato‘, s’ha convertit pràcticament en una utopia al llarg dels darrers mesos i sembla que la tendència continuarà igual, encara que els preus del lloguer s’han desinflat gairebé un 9% al Districte de Sant Andreu. Si més no, aquesta glopada d’aire en el mercat dels arrendaments no ha tingut cap paral·lelisme amb el mercat de compra/venda. En aquest cas, el preu del metre quadrat s’ha encarit un 7% en el mateix període, segons dades d’Habitaclia.

 

Resulta rellevant com, del passat mes de desembre al gener, el metre quadrat de compra es va encarir gairebé 200 euros al Districte. El fenomen s’ha repetit en els districtes perimetrals? Doncs en el cas de la compra Sant Andreu resulta ser únic. Mentre que a Nou Barris els preus estan més aviat congelats (i el m2 és un 35% més assequible que a Sant Andreu), en el cas de Sant Martí la venda sembla repuntar, però encara es manté per sota de principis del 2017. A Sant Andreu, en canvi, la compra bat rècords.

Pel que fa al lloguer, mentre que actualment a Sant Andreu es demanen uns 12,31 euros per metre quadrats, en el cas de Nou Barris la xifra és fins i tot superior (situant-se en els 12,67 €/m2). El que resulta menys extraordinari és que el Districte de Sant Martí, el qual abraça barris com el Poblenou o Selva de Mar, tingui un preu del lloguer que supera els 21 €/m2 (un 71% més elevat respecte al lloguer andreuenc).

A data d’escriure aquest article, què es pot trobar als portals immobiliaris virtuals per menys de 700 euros al mes a Sant Andreu? Només un estudi de 25 metres quadrats. Tota la resta d’anuncis superen la xifra i en alguns casos amb escreix. De fet, cal destacar l’oferta de més d’una dotzena d’habitatges que es lloguen per més de 1.000 euros mensuals o que fins i tot superen els 2.000 euros.

En el cas de l’obra nova que s’està aixecant a diversos solars de Sant Andreu de Palomar, els habitatges (tots amb acabats d’alt standing) ja s’han començat a anunciar amb preus de sortida que van des dels 300.000 fins als 400.000 euros de mitjana. Per últim, s’ha de destacar que en alguns casos la descripció de la llar i la zona en la qual s’ubicarà està escrit en altres idiomes diferents del castellà i el català, com ara pot resultar l’anglès.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt