El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Tomàs Guasch, periodista i ministre d'Esports de Tabàrnia / ARXIU

L’andreuenc Tomás Guasch, ministre de la suposada Tabàrnia

Andreuencs

Un dels noms propis de Sant Andreu, Tomás Guasch, s’ha autoproclamat aquest mes de febrer “ministre d’Esports” de la suposada Tabàrnia. L’anunci s’ha dut a terme en l’acte oficial de presentació d’aquest projecte en la seu de l’Associació de Premsa de Madrid, acompanyat dels impulsors del moviment que busca satiritzar al moviment independentista.

Banner Ajuntament 300x250
 

Si bé Tabàrnia fins ara ha resultat ser una idea per enarborar mediàticament els resultats electorals dels partits constitucionalistes a les demarcacions de Tarragona i Barcelona en les passades eleccions, l’invent és a parer de Guasch “el mirall del que hi ha; si ho nostre és ridícul, és la forma d’ensenyar la ridiculesa aliena, almenys no fa cap mal”, considera.

Fill d’un directiu d’època de l’UE Sant Andreu, el periodista sempre s’ha caracteritzat per un determinat tipus d’humor que no a tothom agrada. Tal com declarava al digital Vozpópuli: “Jo sempre havia tingut un extraordinari humor al meu voltant i la vida m’ha intentat prendre sempre amb humor, perquè em sembla que la vida és bastant seriosa per prendre-se-la a conya”. “Em molesten profundament les persones i col·lectius que donen una transcendència que no té, és una qüestió lúdica i l’humor no pot ser aliè a això”, expressava.

Ara des del seu nou ‘càrrec‘ Guasch imagina com s’ha de gestionar l’esport tabarnés: “La meva masia serà el camp de l’Espanyol. […] Recordo que quan Catalunya era una cosa normal, l’esport català era el primer a Espanya“. A més, a la Cadena COPE ha afegit que “s’ha de donar suport als clubs de futbol, incorporar l’esport a les universitats i després un assumpte polèmic: establir un impost al Barça; que el ric col·labori per veure si al Joventut li fitxem un parell de pivots”.

Des de les formacions sobiranistes, però, la creació del moviment tabarnés no ha sigut pres tant com una broma. En aquest sentit, el portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Sant Andreu, Carlos Rodríguez Escuredo, tuitava a les xarxes socials dies després de les eleccions: “Tabarnia, filla de Cretinia y Populismio, neta Españistan y Francoland, de la saga dels Nidretansniesquerrians. Legitima successora al tro d’Estulticia”.

Tuit Carlos Escuredo

D’altra banda, el portal especialitzat en informació per al col·lectiu LGBTIEstoy bailando‘ ja ha denunciat el passat del company de Guasch i portaveu de Tabàrnia, Jaume Vives, a qui assenyala d’“homòfob, masclista i xenòfob”. Una informació que la revista El Temps complementa en assenyalar en un article que el mentor del moviment forma part “del col·lectiu espanyolista Resistència Catalana“.

“Vives és director d’El Prisma, un web en el qual ha donat veu a l’exlíder de PxC Josep Anglada o als ja esmentats Ignacio Arsuaga i Rafael López Diéguez d’AES”. La revista a més detalla el fet que l’any passat Vives va participar “a un acte de l’Opus Dei a Jaén en qualitat d’un dels productors del documental sobre la minoria cristiana de l’Iraq, Guardianes de la Fe“.

Fotografia | Tomás Guasch, veí de Sant Andreu i autoproclamat ministre d’Esports de Tabàrnia / ARXIU

Tags:

2 Comentaris

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Andreuencs

Vés a dalt