El diari independent de Sant Andreu de Palomar

tren sant andreu comtal / DGM

UGT convoca una vaga de tres dies a Rodalies

Societat

La secció de ferroviaris de la Unió General de Treballadors (UGT) ha convocat una vaga de tres dies que afectarà al servei de Rodalies de Catalunya. Tal com denuncia el sindicat, la companyia de transport públic presenta una greu manca de personal a Barcelona. Una situació que genera “inseguretat, tant laboral com dels viatgers dels nostres trens”.

 

La vaga s’ha convocat pels dies 23, 26 i 29 de març en torns de 2 hores, de 7,30h a 9,30h i de 20h a 22h. “Pendents de com avancin les negociacions, les ampliarem en hores i dies“, ha advertit la sectorial d’UGT Catalunya. De fet, segons ha fet públic el mateix sindicat, a l’empresa ja es van presentar les corresponents denuncies el passat mes d’octubre, “però aquestes segueixen quedant sense resoldre“, han assegurat en un comunicat.

Tal com assenyala l’organització laboral, a la “caòtica manca de personal del col·lectiu a Catalunya”, s’ha d’afegir la “qüestionable eficiència dels Mossos d’Esquadra” en els conflictes que afecten a Renfe. A més, sospiten que la següent passa de l’empresa pública serà l’externalització d’alguna estació de l’àmbit de Rodalies o la mateixa activitat de l’estació de Sants “per poder pal·liar, que no solucionar, aquest desastre organitzatiu“.

Per últim, els treballadors afiliats a UGT denuncien les reiterades subcontractacions a “empreses voltor” de determinats serveis que envolten el manteniment dels combois. Unes externalitzacions que “acaben repercutint en els treballadors”; o dit d’una altra manera: “amb els diners públics” estan “subcontractant precarietat i més precarietat”.

Comunicat d'UGT Renfe / ARXIU
Comunicat d’UGT Renfe / ARXIU

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt