El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Posada en llibertat del veí de Sant Andreu a la Ciutat de la Justícia / @SOM27IMES

En llibertat el veí de Sant Andreu detingut dijous a la nit

Societat

Aquest divendres a les 11:48 hores, el veí de Sant Andreu que dijous a la nit va ser detingut ja ha tornat a sortir en llibertat. A les portes de la Ciutat de la Justícia l’han esperat desenes de persones, entre familiars, amics i companys del col·lectiu ‘Som 27’. Si més no, cal recordar que tant al jove com a la resta d’acusats per tancar-se al rectorat de l’UAB l’any 2013, la fiscalia els demana entre 11 i 14 anys de presó.

 

Tal com ha explicat a L’Exprés de Sant Andreu el seu advocat, Eduardo Cáliz, el jove ha passat la nit a la comissaria de Les Corts, després d’haver sigut detingut ahir a la nit a la casa seva. De fet, la seva detenció es va produir tot just quan tornava de la roda de premsa que havia ofert a l’Ateneu Harmonia per tal de fer públic el seu cas.

La detenció d’ahir a la nit s’ha tractat del procediment habitual que segueixen els Mossos d’Esquadra en aquests casos. En aquest sentit, cal recordar que, com a acte de protesta, el jove no havia anat a buscar voluntàriament la notificació de la fiscalia on l’informava de la pena que en demanava per ell. El jutjat en comprovar que l’acusat no s’havia emportat la notificació i que li era impossible localitzar-lo (tot i que ell seguia fent vida normal), finalment va determinar emetre una ordre de recerca i captura que va acabar amb la seva detenció.

Ara el veí andreuenc torna a la llibertat i a l’espera del judici pels fets del 2013. Un judici que encara resta sense data de celebració, però que no per això suposa un alleugeriment de la consciència personal de l’acusat. Tal com assenyala el seu advocat, el jove continuarà vivint “amb una espasa de Dàmocles en forma de pena de presó amb 11 o 14 anys de condemna, sense que hi hagi hagut judici”, sintetitza.

Tot plegat, per Càliz “un autèntic disbarat” on considera que la fiscalia vol assumir el paper de “mestre que ataca judicialment tot el que signifiqui oposició a la directriu de l’Estat, sigui en matèria social, nacional o qualsevol altre tipus de reivindicació basada en algun dret fonamental”. Si bé estan convençuts que “aquestes [27] persones seran absoltes en un judici”, consideren que “no és tolerable que la fiscalia utilitzi els procediments penals per la resolució de conflictes universitaris”.

“Tots els que hem anat a la universitat hem vist clarament com s’han fet manifestacions, ocupacions de rectorat… i això no ha tingut repercussió penal ni administrativa”, recorda. Motiu pel qual, apunta que amb les penes “absolutament desproporcionades” que demana l’òrgan el que fa és una “criminalització de la protesta”. En el cas de l’ocupació del rectorat de 2013, no va haver-hi cap lesionat i els danys materials es van quantificar en 11.000 euros.

Fotografia | Posada en llibertat del veí de Sant Andreu a la Ciutat de la Justícia /  @SOM27IMES

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt