El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Actual edifici prefabricat de l'Escola La Maquinista / DGM

Colau tomba el recurs de La Maquinista, l’escola tira endavant

Societat

La Comissió de Govern presidida per l’alcaldessa Ada Colau d’aquest dimecres ha decidit desestimar el recurs que havia interposat Unibail-Rodamco, societat propietària del centre comercial La Maquinista. D’aquesta manera, Colau sorteja la primera traveta del centre comercial, el qual s’oposa a què l’Ajuntament ocupi els seus terrenys per construir l’edifici definitiu del CEIP La Maquinista.

 

Què significa aquesta ocupació directa del solar? Doncs bé, el terreny actualment és d’Unibail Rodamco, tot i que segons el conveni signat amb l’Ajuntament ha de passar a mans municipals un cop es desenvolupi l’ampliació del centre comercial. Si més no, la societat comercial es nega al fet que el consistori ocupi de forma anticipada els que encara són els seus terrenys.

Si més no, Unibail Rodamco ja va reconèixer la figura jurídica de l’ocupació directa en un comunicat de mesos enrere. Ara bé, una cosa és reconèixer aquesta via legal i l’altra acceptar-la. En aquest sentit l’empresa francesa considera que a la maniobra de l’executiu de Colau “li manca sentit urbanístic i legal”, fet que al seu parer provoca “la creació d’un marc d’inseguretat jurídic que en res beneficia a la ciutat de Barcelona ni al mateix col·legi”.

A més, la propietària de La Maquinista creu que “la decisió unilateral pot provocar importants danys sobre el centre comercial”, sobretot en relació a la seguretat i a la mobilitat de l’entorn. Arguments, però, que aquest dimecres han sigut desestimats per la Comissió de Govern. Tot i això, ara la companyia té uns altres dos mesos per presentar el contenciós administratiu i provar de frenar la construcció de la instal·lació educativa, tal com està prevista realitzar-se.

En qualsevol cas, mitjançant el Consorci d’Educació l’Ajuntament de Barcelona manté en peu la licitació per redactar l’avantprojecte de l’escola definitiva. Tal com va assenyalar la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, el procediment és totalment legal i “no hi ha cap tipus de lesió a cap dret privat”. El cost màxim de la nova escola s’ha fixat en els 4,5 milions d’euros (IVA inclòs).

En paral·lel, el Consorci d’Educació també ha publicat una segona licitació per comprar els nous mòduls prefabricats que s’han de situar al solar del carrer de Fernando Pessoa. Aquests barracons han de servir per allotjar de forma provisional als alumnes de l’escola, ja que els que ocupen actualment seran desmuntats per deixar pas a les retroexcavadores i formigoneres. És a dir, els actuals mòduls no es poden traslladar a l’altra banda de la trinxera de vies i s’han de comprar de nous.

Recreació virtual dels futurs mòduls prefabricats del carrer de Fernando Pessoa / ARXIU
Recreació virtual dels futurs mòduls prefabricats del carrer de Fernando Pessoa / ARXIU

El cost dels nous barracons i la seva instal·lació s’ha valorat en 2,8 milions d’euros (IVA inclòs) i s’espera que un cop s’adjudiqui la licitació estiguin enllestits en quatre mesos. De fet, el solar en el qual s’han d’emplaçar ja disposa de la base de formigó en la que s’han de col·locar. En total seran 126 mòduls grans i 2 de petits, els quals permetran ampliar en un 17% la superfície de les aules respecte a les actuals.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt