El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Ruta de la tapa Sant Andreu / David García Mateu

Torna la Ruta de la Tapa a Sant Andreu

Societat

A partir del proper 11 de maig, els dijous no tindran res a envejar als diumenges. A falta de vermut, bones són unes tapes, i en la IV edició d’Atrapa la Tapa, els restauradors han multiplicat la seva oferta gastronòmica. Broqueta d’encenalls de bacallà amb mussolina d’all i ceba caramel·litzada, xistorra fregida amb havarti fos sobre una torradeta, senglar estofat amb la seva salsa… i així fins a comptar 88 tapes de temporada diferents.

 

“La intenció no és guanyar diners, l’objectiu està posat en què la gent repeteixi”, asseguren des de la cuina de l’andreuenc Aromes. I l’aposta sembla que els funciona. Respecte a l’any passat, els associats han crescut un 30%. En total, aquesta edició comptarà amb 44 restauradors repartits per tot el Districte, entre els quals es troben 17 locals de Sant Andreu de Palomar.

Tal com ha valorat la regidora del Districte de Sant Andreu, Carmen Andrés, la proposta respon a “l’esforç continu dels eixos per mantenir viu el comerç i la restauració de proximitat”. A més, Andrés ha reconegut la “bona idea” de l’anterior Govern, el qual va ser l’artífex de la primera ruta gastronòmica i ha convidat a tots els veïns i veïnes a participar en la iniciativa: “A qui no li agrada anar a un bar on li serveixin tapes per compartir amb els amics i familiars?”, ha recordat.

Tal com assenyalen els organitzadors, el preu de la tapa més la canya, l’aigua o el got de vi, serà de només 1,95 euros. No guanyen res, però es promocionen. Si bé l’Ajuntament s’ha encarregat de fer la difusió de la iniciativa al web i al carrer, són els eixos comercials del Districte els que han coordinat i impulsat la iniciativa des de la base.

El president de l’Eix Comercial de Sant Andreu, Pròsper Puig, assenyala que aquesta és “l’edició de la consolidació”. “Hem aconseguit que la gent tingui en el seu imaginari els dijous com ‘el dia de la tapa'”, ha celebrat. A més, el representant comercial assegura que “els nostres bars associats estan molt contents de participar, per això repeteix la majoria”.

Ruta de la tapa Sant Andreu / David García Mateu 4
El cuiner de l’Aromes prepara la seva tapa en la roda de premsa / DGM

Pels més golafres, la Ruta de la Tapa ha preparat una cartilla a segellar en cada establiment que es visita, fins ‘atrapar’ totes les tapes. Després, entre tots els participants que hagin visitat la quarantena de locals, se sortejaran dos sopars per a dues persones, valorats en 70 euros. Un primer sorteig que correspondrà a l’oferta de les tapes estivals (de l’11 de maig al 27 de juliol) i un segon a les de la temporada d’hivern (del 7 de setembre al 30 de novembre).

Les novetats d’enguany són la incorporació d’establiments especialitzats en la gastronomia oriental i l’oferta de productes per a celíacs. A més, si el client ho desitja, també pot trucar hores abans a alguns locals adherits perquè li preparin la seva tapa amb ingredients específics sense gluten. El mapa d’establiments i les tapes que s’ofereixen incorporen aquesta informació al portal web d’Atrapa la Tapa. A més, tal com es pot comprovar, tota la informació està traduïda al català, el castellà i l’anglès, per tal de seduir i apropar als turistes i forasters fins a Sant Andreu.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt