El diari independent de Sant Andreu de Palomar

ajuntament de sant andreu vist des del campanar

Convocada una concentració per commemorar l’agregació a BCN

Societat

Aquesta tarda a les 20 hores, l’Ateneu de l’Harmonia i l’entitat ‘Sant Andreu de Palomar, el meu Poble’, han convocat una concentració a la plaça d’Orfila per commemorar “l’annexió forçada” de Sant Andreu a la ciutat de Barcelona, avui fa 120 anys.

 

L’acte reivindicatiu és el tret de sortida a tres dies d’activitats relacionades amb l’efemèride que va marcar el Reial Decret del 20 d’abril de 1897. De fet, l’organització no ha volgut revelar quin serà l’espectacle que s’oferirà al públic, com tampoc la “sorpresa” anunciada en els cartells distribuïts.

Demà divendres, la plaça del Comerç esdevindrà l’epicentre de les activitats, amb tota una sèrie de concerts i punxadiscos. El tret de sortida serà cap a les 21 hores, amb el grup de música Ginestà (antiga Púrria). Després, Frank Mercader els agafarà el relleu i finalment la vetllada serà tancada per DJ Anna. Aquesta darrera actuació està prevista per les 23 hores de la nit.

Finalment, dissabte l’Ateneu Harmonia inaugurarà a les 11 hores del matí l’exposició ‘Sant Andreu de Palomar, un repàs històric al poble’. El recorregut, carregat d’imatges i documents històrics, donarà la benvinguda als assistents de la posterior conferència. L’activista Xavi Serrà i l’historiador del Centre d’Estudis Ignasi Iglésias (CEII), Jordi Petit, repassaran com van cobrir i tractar els mitjans de comunicació de 1897, l’annexió dels sis municipis del pla barcelonès a la Ciutat Comtal.

En la mateixa línia, a les 12 hores s’organitzarà una taula rodona amb els actuals mitjans de comunicació de Sant Andreu. Un fòrum de debat on els responsables del Sant Andreu de Cap a Peus, l’Andreuenc, la WebStap i els d’aquest mateix mitjà –L’Exprés de Sant Andreu-, intercanviaran punts de vista sobre com s’ha de tractar la informació. La jornada serà conclosa al voltant de les 13 hores amb un vermut de germanor.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt