El diari independent de Sant Andreu de Palomar

manifestació desallotjades carrer pont cases deditada david garcia mateu

El desallotjament de les Cases del Pont acaba en manifestació

Societat

Una setantena de persones s’han concentrat a les 20:30 hores a la plaça d’Orfila per solidaritzar-se amb les ex-ocupants de les Cases del Pont, desallotjades al matí. En la trobada a les portes de l’Ajuntament de Sant Andreu, les inquilines han llegit un manifest contra el llançament ordenat per l’administració local i han cridat tota una sèrie de consignes contra el Govern d’Ada Colau.

 

Les desallotjades critiquen que l’Ajuntament les hagi fet fora “sense tenir un pla definit ni factible”. Tot i admetre en la lectura del text que l’Ajuntament els va oferir “arribar a algun d’acord”, les ocupants van decidir declinar l’oferta per mantenir la seva “independència”. Elles soles pretenien “arreglar les diferents problemàtiques” de les estructures històriques.

Ara ja al carrer, han denunciat que els cases restaran tapiades amb una “total inconcreció”, en referència als futurs equipaments municipals. Unes instal·lacions que creuen que tindran un caràcter exclusivament turístic. “Dubtem que el veïnat realment necessiti uns equipaments d’aquesta mena“, reflexionaven megàfon en mà. La crítica més dura se l’ha emportat l’equip de Govern de Barcelona en Comú: “Avui els UPAS de la Guàrdia Urbana ens han fet fora per la força, demostrant la veritable cara de l’esquerra institucionalitzada“, apuntaven.

Un cop llegit el manifest, els manifestants han caminat en columna cap a les portes de la Casa de l’Oficial, han rodejat els terrenys de les antigues finques i han tallat el trànsit del passeig de Torras i Bages fins arribar al carrer de Joan Torras. Després la marxa ha continuat pel carrer Gran de Sant Andreu i a l’alçada de la plaça del Comerç han tornat a baixar fins al consistori pel carrer de l’Ajuntament. La vetllada reivindicativa ha finalitzat a les 21:30 hores a les portes de les Cases del Pont, les quals ja resten amb totes les seves obertures tapiades.

manifestació desallotjades carrer pont 2 cases deditada david garcia mateu

Per la seva banda, l’Ajuntament ha publicat aquesta tarda un comunicat en el qual assegura “avançar” en el “desenvolupament del pla urbanístic”. Un pla que actualment viu en la indefinició, segons es desprèn de la missiva, “però que a partir d’un treball col·lectiu impulsat pel Districte de Sant Andreu”, s’anirà concretant. Una de les possibles idees que estan sobre la taula és la creació d’un centre d’interpretació històrica de Sant Andreu i el Rec Comtal.

Sobre el desallotjament, el consistori destaca que fa uns mesos enrere va constituir una “comissió de negociació, per tal d’arribar a acords amb els ocupants”, amb la idea que “marxessin en el moment que els usos com a equipaments fossin possibles”. Una data, però, que s’ha avançat pels “problemes de seguretat”, tot i que l’ordre judicial de desallotjament s’ha anat retardant. Finalment, però, l’equip de Govern ha decidit tirar endavant el desnonament per la força a l'”exhaurir totes les vies del diàleg”, segons justifiquen en la carta virtual.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt