El diari independent de Sant Andreu de Palomar

cerradura-ladrones-editada-david-garcia-mateu

Sant Andreu, zona lliure de robatoris als habitatges?

Societat

Trobar-se el pany de la porta rebentat és un dels majors temors que acostumen a tenir les famílies. Les xarxes socials acostumen a anar plenes d’alertes. La por de seguida s’estén, però de vegades sense justificació aparent. Sant Andreu de Palomar és una de les zones de Barcelona amb menys probabilitats de patir un robatori. L’últim estudi elaborat per l’asseguradora Unespa, ‘Els robatoris en habitatges de Catalunya’, aporta una conclusió sense matisos: els lladres prefereixen els habitatges de l’Eixample en comptes de les llars andreuenques.

 

Cap zona de Barcelona és un búnquer. Però alguns barris sí que són més llaminers per als lladres que no pas altres. El territori que abraça el codi postal 08030 de Sant Andreu es tracta de la cinquena zona de Barcelona on les seves cases tenen menys probabilitats de patir un robatori. Només per darrere estan les zones de La Sagrera, Sant Martí de Provençals, el Camp d’en Grassot, Gràcia Nova, La Maternitat i Sant Ramón.

Per davant de Sant Andreu hi ha casi una quarantena de barris amb més probabilitats de tenir hostes indesitjats. És 24 vegades més probable que un robatori es produeixi a la Dreta de l’Eixample que no pas a l’habitatge d’un andreuenc. A més, en el cas que algú furtés un pis de Sant Andreu, la gravetat dels danys i pèrdues produïts és fins a 10 punts menor que la mitjana de Barcelona.

A Sant Andreu de Palomar el cost mitjà dels desperfectes i objectes sostrets és de 605 euros. Una xifra molt llunyana dels 900 euros de pèrdues que es produeixen al barri de Les Planes (Gràcia) o els 1.855 euros que haurà d’apoquinar el veí o la seva asseguradora d’un pis de la Zona Franca (Sants – Montjuïc).

A diferència del que creu la majoria de la gent, els dies amb més probabilitats de patir una usurpació a la llar no són els del cap de setmana. Amb un lleuger repunt, els dimecres són els dies que més panys s’obren. La seguretat 100% no està garantida, però els rumors tampoc han de trencar amb la tranquil·litat i la convivència natural. Des dels Mossos d’Esquadra apunten que davant de qualsevol moviment, presència o soroll sospitós, es truqui al 112.

Tags:

1 Comentari

  1. Potser n`hi ha menys posibilitats pero tambe roben a sant andreu, al nostre edifici ja han robat a 2 pisos i a un 3er van entrar hi cuant habia persones a casa i els lladres varen surtir correns. Es una noticia interesant pero molt de compte que a sant andreu tambe si hi roba!

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt