El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Música i arts visuals es fusionen a la Fabra i Coats

Cultura

Veure la música i escoltar les arts visuals. Aquesta és la simbiosi sensorial que proposa el Festival MIRA amb la finalitat de portar l’espectador a una experiència inmersiva única. El certamen, que enguany celebra la seva sisena edició, aterra de nou a la Fabra i Coats després del seu pas per Berlin per presentar una trentena d’espectacles que combinen les arts audiovisuals i digitals a través d’instal•lacions de gran format, conferències i ‘screenings’. Durant la mostra, el públic també podrà acostar-se a les obres de nou artistes visuals amb un format museístic tradicional a través de la primera galeria digital que organitza el MIRA.

 

Fins el 12 de novembre, la nau central de la rehabilitada fàbrica del cor de Sant Andreu acollirà una cúpula coberta per una pantalla de 42 metres quadrats que esdevindrà l’escenari principal del festival. Aquesta sisena edició ha ampliat l’espai respecte l’anterior i suma un total de més de mil metres quadrats que es dedicaran exclusivament a les arts digitals.

A través d’aquesta ambiciosa proposta, els organitzadors no només pretenen exhibir les darreres creacions i tendències artístiques, sinó també fomentar la transmissió de coneixement a través de les col•laboracions entre les dues branques de les arts digitals. El gruix de la programació està reservat pel cap de setmana amb la presentació de 13 espectacles inèdits. Entre les novetats destaquen la presentació de ‘Transmission’, del grup d’electrònica Death in Vegas, o l’esperat àlbum ‘Ultra’ del productor britànic Zomby. També estrenarà treball el canadenc Tim Hecker, que acumula 15 anys en el món de la música experimental i que presentarà el seu eclèptic ‘Love Streams’ acompanyat pels efectes visuals de l’alemany MFO.

Els britànics Plaid trepitjaran de nou els escenaris del MIRA per portar el seu darrer treball electrònic ‘The Digging Remedy’ amb una innovadora experiència multisensorial que ells mateixos han creat per a l’ocasió. Però no tot seran noms internacionals, artistes de casa com Esplendor Geométrico, referent en la música industrial nacional, també tindran el seu espai en aquesta sisena edició del MIRA que es repta a submergir en una experiència estètica a tots aquells que s’acostin a la Fabra i Coats durant aquest cap de setmana.

Periodista especialitzada en les Humanitats i coordinadora de les seccions de Cultura i Opinió. En l'actualitat també exerceix com a periodista a El Periódico de Catalunya. Anteriorment ha treballat en mitjans com l'Agència Catalana de Notícies (ACN) i el Canal150 de Santa Coloma de Gramanet.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt