El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’Ajuntament instal·larà tendals a dos parcs de Sant Andreu l’any 2025

Societat

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha donat llum verda a la instal·lació de tendals a dos parcs infantils de Sant Andreu de Palomar. Unes proteccions contra el sol estival, però, que no estaran enllestides fins a l’any 2025, ja que a hores d’ara encara s’ha de licitar la seva fabricació. Malgrat tot, des del consistori asseguren que aquest sistema d’ombra ja estarà dissenyat perquè suporti tot l’estiu i després pugui ser desmuntat i guardat de cara a l’hivern.

 

La idea de l’Ajuntament és instal·lar-los al parc d’Antoni Santiburcio (a les Casernes) i als Jardins d’Antònia Pich Santasusanna (a l’àrea verda que hi ha entre els carrers del Pare Manyanet i Carrer Bonaventura Gispert). Segons ha assenyalat l’ens municipal, s’han escollit aquests dos parcs després d’una “diagnosi del nivell de radiació” en la qual també s’ha tingut en compte “l’oferta lúdica” que ofereixen.

En aquest sentit, l’Ajuntament no descarta ampliar aquests nous tendals a altres àrees de jocs infantils de la ciutat per tal que “cap infant de la ciutat deixi de jugar a causa de la calor”. A diferència dels tendals que es van instal·lar al parc de la Pegaso per protegir el pop metàl·lic, el nou sistema d’ombres consistirà en unes columnes metàl·liques ancorades a terra de forma permanent. Aquestes comptaran amb uns suports perquè, de cara a l’estiu, es puguin ancorar les teles troquelades.

Des del consistori recorden que ara mateix comença la tramitació administrativa, en la que ja s’han reservat 900.000 euros per a les vint àrees de la ciutat. Per tant, serà a la tardor quan s’adjudiqui el contracte de fabricació i instal·lació, amb l’objectiu que ja estiguin totes operatives de cara a l’estiu de 2025.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt