El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El SAT! Teatre acumula 45.000 espectadors la temporada passada

Cultura

Certificada la tornada a la normalitat. L’Associació d’empreses de teatre de Catalunya (Adetca) ha fet públiques, des de l’escenari del Sant Andreu Teatre (SAT!), les dades d’espectadors de pagament que van aconseguir els teatres de Barcelona aquesta passada temporada 2022-23. Unes xifres que conviden a la satisfacció, ja que en termes generals gairebé se supera el rècord d’espectadors que es va assolir la temporada 2011-12. Encara que no s’ha assolit la xifra màgica dels tres milions d’assistents, els números conviden a l’optimisme de cara a aquest nou curs.

 

En el cas del SAT!, l’escenari de titularitat municipal ubicat al carrer de Neopàtria ha aconseguit sumar 44.947 espectadors de pagament al llarg de la darrera temporada i supera, de llarg, els registres del curs passat (37.472 al llarg de la 2021/22). Una xifra molt propera als 47.873 assistents que va tenir la Sala Fabià Puigserver del Teatre Lliure, o que tampoc dista gaire dels 61.490 que va registrar la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya.

A la vegada, el teatre de Sant Andreu ha aconseguit superar els 38.609 espectadors de pagament de Paral·lel 62 (antiga Sala Barts, la qual va reobrir a mitja temporada), l’Aquitània (34.063) o la Cúpula de las Arenas (27.931). A escala barcelonina, la sala amb més assistència de públic va ser El Victòria, gràcies a l’empenta de l’espectacle de l’il·lusionista Antonio Díaz, El Mago Pop (223.204 espectadors).

Enguany el SAT! mantindrà ben viva la seva aposta pel teatre familiar i la dansa. De fet, de cara a la inauguració de la nova temporada, l’equipament oferirà una jornada festiva amb activitats a les portes del mateix teatre. Per una banda, les titelles seran les protagonistes del matí del dissabte 16 de setembre, i, per l’altra, a la tarda, la Lali BeGood i la seva banda intentaran recuperar les set cançons perdudes al SAT! en un concert gratuït amb invitació.

En darrer lloc, posar en relleu que l’equip del SAT! ja treballa en els seus tòtems de la programació habitual perquè tornin a ser un èxit de públic i crítica: el Festival Dansat (del 21 al 29 d’octubre), el Cicle Remenuts destinats als infants de 0 a 5 anys (se celebra al llarg de tota la temporada) i la Mostra d’Arts Escèniques Amateurs del Districte de Sant Andreu, Fica’t al SAT! (de gener a maig).

Fotografia | Lali BeGood

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt