El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Salut Pública, obligada a actuar contra les paneroles del Casc Antic

Societat

Malgrat que l’estiu és sinònim de paneroles a la ciutat, aquesta temporada la plaga s’ha desfermat com no es recorda des de fa anys. Tal com han denunciat els veïns a les xarxes socials, els insectes han començat a proliferar no només a l’espai públic, sinó també a l’interior de locals i habitatges. Fins i tot una entitat financera s’ha vist obligada a tancar l’atenció al públic a conseqüència de l’elevada presència de paneroles en les seves instal·lacions. Un fet que ha conduït a l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) a actuar al llarg de les darreres setmanes en més d’una ocasió, tal com ha avançat El Periódico.

 

Mentre que les primeres actuacions de l’ASPB de finals de juny no han donat els fruits anhelats, ara l’organisme espera que amb el nou mètode la proliferació d’insectes es reverteixi. Com? Mitjançant una intervenció directa a les clavegueres que hi ha al sector del Casc Antic (sobretot, entre els carrers de Concepció Arenal i Sòcrates). En paral·lel, els equips de neteja també han reforçat les seves actuacions aquest cap de setmana per provar d’eliminar els individus que encara es deixaven veure a la via pública.

L’APSB també recomana al veïnat que tingui cura a les seves llars per evitar nidificacions. Tal com assenyalen, és molt important mantenir unes bones condicions higièniques a casa, mantenir els aliments en bon estat als armaris i, si cal, refrigerats, i tenir les canonades en òptimes condicions. En tot cas, però, diversos veïns han denunciat a través dels seus perfils a Twitter que l’increment de paneroles està relacionat amb la recollida ‘porta a porta’ d’escombraries.

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt