El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Desorientació entre alguns electors amb els canvis de col·legi electoral

Política

Molts andreuencs s’han llevat aquest diumenge 28 de maig amb la idea d’anar a votar a primera hora, passejar una mica i anar a fer el vermut amb amics. El que alguns no sabien, però, era que ja no els tocava votar on sempre ho havien fet. La raó: el múltiple canvi de meses electorals que s’ha decidit executar per aquests comicis, fet que ha provocat que molts veïns passin a votar sobretot a la Fabra i Coats.

 

Un dels veïns que ha vist com el seu col·legi electoral de referència ja no era el mateix de les darreres eleccions ha estat en Ferran Garcia, qui després de recórrer tres col·legis electorals s’ha acabat assabentant que per primera vegada en la seva vida havia d’anar a votar a la Fàbrica de Creació de la Fabra i Coats. Segons ha confessat, “no me’n vaig ni preocupar de mirar-ho, pensava que seria a la Llotja, com sempre“.

Diferent ha estat el cas de l’Ignacio Moreno i la Maria Muñoz. Ambdós han anat per primer cop a votar a Fabra i Coats i, segons han expressat, no poden estar més contents. Afirmen que mai havien votat tan ràpid i que això és gràcies al fet que la Fàbrica de Creació “és molt gran i no es fan cues”. Una opinió que ha distat de l’expressada per la Mari Carmen Ferrer que, com cada any, ha anat a votar a la Fabra i Coats, però aquest cop s’ha trobat que l’organització de les taules “no era gens intuïtiva; semblaven posades a la babalà”.

Segons les dades de participació difoses pel Ministeri de l’Interior, el Districte de Sant Andreu és un dels territoris de Barcelona on més ha caigut la participació respecte a les darreres municipals. Si bé a les 18 hores d’aquest diumenge han votat un 49,4% dels veïns, fa quatre anys en van ser un 4,17% més.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt