El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Un professor de l’INS Doctor Puigvert, premiat com el docent més motivador

Cultura

El concurs literari AMIC-Ficcions 2023 ha premiat al professor de l’INS Doctor Puigvert, Xavier Carrera Massana, com el docent més motivador de tota la província de Barcelona. Així ho ha reconegut el jurat de l’esdeveniment que organitza l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) i el qual ha celebrat la gran final a l’Auditori del CaixaForum Barcelona amb més de 320 assistents.

Banner Ajuntament 300x250
 

Tal com ha destacat l’organització, el premi a Carrera i altres companys de professió de la resta del territori de parla catalana és un reconeixement “per engrescar a participar els estudiants i fer-los un seguiment de les seves històries”. En total, més de 320 persones d’arreu de Catalunya, Aragó, País Valencià i les Illes Balears han assistit a l’acte de lliurament de premis de la 15a edició del concurs literari AMIC-Ficcions, celebrat al CaixaForum Barcelona. Un esdeveniment que ha comptat amb la presència de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, qui ha llençat un missatge als joves escriptors i escriptores: “La vostra llengua és útil i vàlida en tot moment; parleu sempre en català, amb tothom i a tot arreu i no deixeu mai d’escriure”.

De les 200 històries finalistes, el Premi a la Millor Història AMIC-Ficcions 2023, guardonat amb un iPhone, ha estat per Elna Mateu Canal de l’INS Pere Fontdevila de Gironella, pel seu relat “Els homes de la meva vida”. El jurat ha considerat que la història mereixia el primer premi per utilitzar “una prosa que enlluerna, un estil d’una maduresa sorprenent, darrere del qual s’endevinen moltes i moltes hores de lectura.

En l’acte ha intervingut Ramon Grau, president de l’AMIC, qui ha agraït a totes les parts que fan possible AMIC-Ficcions i s’ha felicitat pel nou rècord de participació. En aquest sentit, ha subratllat el fet que la iniciativa aporta “joventut, creativitat, escriptura, lectura, talent i treball en equip, valors que l’AMIC vol preservar i continuar potenciant”. En paral·lel, l’escriptor Jordi Sierra i Fabra ha enviat un missatge molt clar als estudiants: “Estimeu-vos molt! No podreu entendre el món i transmetre les vostres històries, si no us estimeu. Oblideu-vos dels complexos i tireu endavant”.

El concurs literari juvenil AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries, ha tancat la quinzena edició amb una participació rècord de 5.341 alumnes registrats de 350 centres educatius diferents. Aquests joves, d’entre 14 i 18 anys, provenen de Catalunya (3.634), País Valencià (1.205), les Illes Balears (437), Aragó (63) i Andorra (2). De les més de 1.800 històries publicades que es van pujar durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, ha seleccionat 200 grups finalistes: 123 de Catalunya (182 joves), 41 del País Valencià (55 nois i noies), 32 de les Illes Balears (45 alumnes) i 4 grups d’Aragó (5 alumnes).

per últim, destacar que l’AMIC, entitat organitzadora del concurs literari, representa a més de 530 publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre àmbit territorial. Entre les quals, L’Exprés de Sant Andreu.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt