El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La Cursa de Sant Andreu vol tornar a assolir els 1.500 participants

Esports

Repetir les xifres prepandèmia. Aquest és l’objectiu del CN Sant Andreu, entitat organitzadora de la Cursa de Sant Andreu que cada any se celebra per la Festa Major. Segons ha explicat l’entitat, per aquesta 43a edició s’espera que es puguin repetir els 1.500 participants que ja es van registrar l’any 2019, tot just abans de la irrupció de la COVID-19 en societat.

 

La cursa d’enguany se celebrarà el dimarts 6 de desembre i tornarà a tenir una llargària de cinc quilòmetres per als adults (amb el tret de sortida a les 9 hores) i comptarà amb quatre circuits adaptats més per a les categories júnior (2.000 metres), infantil (1.000 m), aleví (500 m) i benjamí (135 m) (tots ells tindran medalla assegurada). En aquest sentit, destacar que la Cursa de Sant Andreu és la segona més antiga de la ciutat (la primera edició data de l’any 1979) i només no es va poder celebrar l’any 2020 a conseqüència de les restriccions sanitàries.

Segons el club, edició rere edició la cursa local suma més adeptes de totes les edats. De fet, el 72% dels esportistes tenen entre 17 i 55 anys i fins al 18% dels participants tenen més de 56 anys (el 10% restant tenen 16 o menys anys). Tal com ha expressat el president del CNSA, Àngel Bernet, la intenció és que “corredors populars, amics, veïns, nens, joves i adults gaudeixin fent esport al barri de Sant Andreu, generant un impacte a nivell social i comunitari més enllà de l’esportiu”.

En aquest sentit, cal posar de relleu que la Cursa de Sant Andreu és una de les curses amb major participació femenina: tant a l’edició de 2019 com a la de 2021 una de cada tres participants era dona. En aquest cas, la guanyadora de la darrera edició va ser Alexandra Guada amb un temps de 18 min i 18 segons, mentre que en categoría masculina va ser Sofian Haddouti en completar el recorregut en 16 minuts clavats.

La Cursa busca incrementar la presència femenina // CNSA

Per últim, destacar que el CNSA encara busca voluntaris per poder acabar d’organitzar l’esdeveniment i que les inscripcions a la prova esportiva encara són obertes. La seva celebració comportarà afectacions al trànsit al passeig de Torras i Bages, Segre, Malats, Gran de Sant Andreu, Pare Manyanet i rambla de Fabra i Puig (la línia de sortida i de meta s’ubicaran davant del número 47 de la rambla).

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Esports

Vés a dalt