El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu donarà la benvinguda al Colomí amb un espectacle

Cultura

Del taller a Sant Andreu amb festa de benvinguda. Aquest dissabte 12 de novembre de 2022 a les 18 hores a la plaça d’Orfila l’Estol del Colomí presentarà la seva nova bèstia: el Colomí. Una figura d’imatgeria festiva que a partir d’enguany actuarà a totes les Festes Majors i que, a més, tindrà un paper protocol·lari propi als actes més tradicionals. De fet, la voluntat d’aquesta nova agrupació popular és que la figura esdevingui un nou símbol de l’antic poble de Sant Andreu.

 

Més enllà de la relació del seu nom amb el topònim “Palomar”, o per la figura del colom blanc present a l’escut municipal, el Colomí destacarà per la seva vinculació amb la pau, la convivència entre comunitats, l’esperança i la llibertat. En aquest sentit, cal recordar que el projecte ja va guanyar la beca Premi Ciutat de Barcelona 2020 en la modalitat de cultura popular i, des del primer moment, també ha rebut el suport del Districte de Sant Andreu. Un impuls, però, que al final ha esdevingut tangible gràcies a les aportacions fetes pel veïnat i la xarxa d’entitats durant la campanya de micromecenatge de Verkami llençada el passat mes de juny.

Respecte a l’esdeveniment d’aquest dissabte, l’acte comptarà amb els parlaments dels impulsors del Colomí, de figures institucionals i estarà acompanyat d’un espectacle de llum, pintura i música. Un cop finalitzada aquesta primera part, la Germandat de Trabucaires, Geganters i Grallers de Sant Andreu celebrarà una cercavila de lluïment de la figura acompanyada per la banda musical reusenca Metralla, que conduirà tota la comitiva i el públic assistent cap a l’Espai Bota de la Fabra i Coats, on s’inaugurarà l’exposició de Festa Major “Fes-te teu Sant Andreu!”. Precisament, aquesta és una de les activitats més esperades de les festes que cada any aplega a més de 4.000 persones de totes les edats durant els deu dies que roman oberta.

Fotografia | Sergio Diéguez

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt