Multiconcentració contra la gestió de Lucía Martín

Política

Diferents col·lectius i més d’un centenar de persones en total s’han concentrat aquest dijous a les portes de l’Ajuntament de Sant Andreu per protestar contra la gestió de l’executiu de la regidora del Districte, Lucía Martín. Segons han expressat els convocants en una mobilització que ha coincidit amb la celebració del Ple del mes de juliol, el govern municipal no escolta les seves peticions d’informació ni resol els diferents conflictes enquistats.

 

Si bé fins ara el principal maldecap de la regidora eren les mobilitzacions de part del veïnat de Sant Andreu contra la implementació del sistema de recollida porta a porta, en els darreres mesos se’ls han sumat altres matèries. En primer terme, la dels veïns del carrer de Palomar, que han de conviure amb el trànsit incessant de tràilers i camions que carreguen i descarreguen a la nau del Grup Cooperatiu TEB. Segons han expressat, les mesures que s’han pres fins ara són insuficients.

En segon lloc, la protesta de l’AV Maquinista Mercedes, entitat que reclama més informació i transparència al voltant del projecte urbanístic que es desenvoluparà als solars de l’antiga empresa automobilística. De fet, l’associació ja ha alertat de  la massificació i dels problemes de mobilitat que pot generar la construcció de fins a 1.450 habitatges en aquella parcel·la –tot sense comptar l’activitat adherida com la de les empreses o centres de formació que s’hi instal·lin–. Un problema al qual també sumen la manca de diàleg i el secretisme de l’Ajuntament amb els veïns del barri. El motiu? El trasllat del tanatori de les Casernes a un solar a tocar del centre comercial sense informar a les entitats del territori.

I en darrer lloc, l’AV Avis del Barri del Bon Pastor, la qual reclama nous itineraris per a les línies de bus que circulen pel barri, així com més habitatges dotacionals per a la gent gran.

Els contraris al la implementació del porta a porta s’han fet escoltar al Ple de juliol i han empaperat la sala amb fotografies de les escombraries que encara es poden trobar pels carrers de Sant Andreu // DGM

Encara que totes les matèries relacionades amb la protesta s’han tractat al Ple de juliol a proposta dels grups de l’oposició –menys el conflicte entre els veïns de la comunitat del carrer de Palomar i el TEB¬ , cal posar de relleu que en la lectura inicial del seu informe, la regidora Lucía Martín ha eludit mencionar cap d’aquests. Tot plegat, mentre els xiulets de la plaça feien molt difícil poder escoltar tant a la regidora com a la resta de consellers.

Fotografia | AV Maquinista Mercedes

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*