El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Inaugurat el mural de la plaça d’En Xandri

Societat

Sant Andreu de Palomar ha inaugurat aquest divendres a la plaça d’En Xandri el mural dedicat “a la gent gran i a una vellesa activa“. Si bé l’obra de l’artista magrebí Mohamed l’Ghacham ja es va instal·lar mesos enrere, la festa de presentació s’ha hagut d’endarrerir per culpa de la pandèmia. A banda del mural, la plaça també ha passat a acollir dos cubs on estan plasmades dotze històries de vida.

 

Segons l’Ajuntament, el resultat “reivindica la maduresa com una època feliç en una proposta molt vitalista, acolorida i positiva que vol transmetre un missatge d’alegria al veïnat”. Per dur-lo a terme, l’artista prèviament va entrevistar a 14 andreuencs majors de 68 anys als casals i residències del territori. Entre aquests, la Casa Asil Sant Andreu, el Casal Mossèn Clapés i el Casal Gent Gran Bascònia.

Mentre que les trobades amb la gent gran va tenir lloc al llarg del novembre, no ha sigut fins aquest divendres que han sortit a la llum el conjunt de retrats fotogràfics i entrevistes en collage sonor. Un material que no només es pot trobar a la mateixa plaça en forma de cub, sinó també virtualment. Per últim, destacar que en la trobada de presentació s’han dut a terme diversos parlaments, la lectura de poesia de Mossèn Clapés i l’actuació de la Coral del Casal Bascònia.

Mohamed l’Ghacham, en la creació del mural // ENACTIU

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt