El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La inseguretat i la brutícia, principals problemes del veïnat

Societat

L’Ajuntament de Barcelona ha publicat aquest dimarts l’Enquesta de Serveis Municipals 2021 on recull, ja de forma oficial, que la percepció veïnal d’inseguretat i brutícia és majoritària al districte. De fet, si bé la manca de seguretat és una qüestió que l’any 2019 ja va ocupar la principal font de preocupació, ara la manca de neteja ha desbancat qüestions com l’habitatge o l’atur. En concret, els veïns de Sant Andreu de Palomar clamen principalment per una millora de la neteja i dels espais verds.

 

Es dona la circumstància que aquesta qüestió està directament relacionada amb el baix grau de satisfacció del veïnat amb la recollida d’escombraries, servei que aproven amb un 5,5 (una de les notes més baixes entre els 73 barris de Barcelona). A més, tampoc es pot oblidar que l’enquesta ha recollit la percepció del veïnat sobre el porta a porta, ja que es va dur a terme precisament durant el desplegament del nou model. En paral·lel, cal destacar que mentre que el veïnat aprova pels pèls el soroll que suporta de la via pública, també considera que el trànsit ha empitjorat en el darrer any. De fet, és l’únic barri amb una renda per sota de la mitjana barcelonina que suspèn la gestió que l’Ajuntament ha fet de la circulació.

Encara que la manca de seguretat en el conjunt de Barcelona sigui un dels aspectes que més preocupa als andreuencs, aquests també consideren que al barri s’ha millorat en aquesta qüestió i tanmateix aproven la gestió local amb un notable. Una qualificació que es repeteix en aspectes com els serveis d’informació i l’atenció ciutadana. De la mateixa manera, la gestió municipal del Govern d’Ada Colau queda aprovada al districte amb un 6,2; xifra molt lleugerament per sota de la mitjana del conjunt de la ciutat.

Per últim, assenyalar que mentre que els veïns que creuen que el Districte de Sant Andreu ha empitjorat en el darrer any són majoria (38,5%), també hi ha un gruix prou important que considera que ha millorat (36%) i un altre que considera que està igual (22,3%). De fet, el grau de satisfacció del veïnat amb la seva vida a Barcelona està per sobre de la mitjana de la ciutat (7,5) i, més concretament, els veïns de Sant Andreu de Palomar valoren amb un 8 la satisfacció que tenen de viure al barri que viuen. Fins i tot l’àmplia majoria dels veïns considera que el seu barri és un dels millors de Barcelona i pràcticament ningú l’ubica entre els pitjors.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt