El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Llar d’Infants Rierol, un racó ple de fantasia

Contingut patrocinat

Al petit carrer de Balira de Sant Andreu hi ha una façana que, des de fa dècades, fa aturar a petits i grans. Allà hi són en Peter Pan amb els seus amics, Bambi amb Flor i fins i tot Tambor. Una icònica imatge a l’entrada de la Llar d’Infants Rierol que no fa més que venir al cap la tornada de Qualsevol nit pot sortir el sol de Jaume Sisa, on tots plegats entonen allò del Oh, benvinguts, passeu passeu…

 

Precisament, si ens endinsem en el centre infantil el que ens trobem és precisament això: màgia i fantasia. Tots els racons de l’espai estan decorats pels menuts que conformen la comunitat del Rierol des de fa 30 anys. Qui hi ha al seu darrere des pràcticament el principi? La Marta Devert i la Tere Alcaraz. Treballen juntes des que tenien 18 anys i amb 32 anys ja van decidir que l’Escola Bressol Rierol seria el seu projecte vital “fins que ens jubilem, segurament”.

Una comunitat familiar amb sis professionals per dur a terme un projecte amb una idea ben senzilla: “Fer que els nens se sentin estimats, que els pares estiguin contents amb nosaltres i que tots se sentin com a casa”, explica Devert. I com s’aconsegueix això? “Amb activitats on els nens s’ho passen bé mentre aprenen a jugar, a ser conciliadors i a conviure”. De fet, les instal·lacions no fan més que posar facilitats per complir aquesta dinàmica, ja que totes les aules són espaioses, molt lluminoses, ventilades i compten, a més, amb un pati central que podria ser l’enveja de qualsevol altra escola bressol.

En el cas de la Llar d’Infants Rierol, la cirereta del pastís no està pas relacionada amb la tecnologia o l’Internet de les coses. És molt més tradicional i cultural: una cuina pròpia. De fet, en aquesta escola infantil mai ha entrat una safata de càtering: “Som les mateixes treballadores les que anem a comprar aquí a Sant Andreu, perquè, com també som andreuenques, sabem a quins establiments de proximitat podem trobar la màxima qualitat”. “De fet alguna vegada ens hem trobat amb exalumnes que encara se’n recorden de nosaltres; ens saluden i que ens expliquen que ja van a la universitat o treballen”, relaten. En cas de comptar amb algun petit que tingui alguna intolerància o al·lèrgia de qualsevol mena, les professionals asseguren que estaran plenament adaptades a les seves necessitats.

L’interior de la llar d’infants, ple d’elements festius // DGM

Ara, amb el desenvolupament de la zona nord de Sant Andreu i l’arribada de noves famílies al sector de Casernes i a l’encreuament de Lanzarote amb Residència, tant la Marta com la Tere esperen que els voltants de la plaça de Mossèn Clapés es converteixin en una nova centralitat veïnal. De fet, la seva intenció és obrir les portes de la seva llar d’infants a totes aquestes famílies que vulguin dur als seus fills a viure una etapa plena de celebracions: “Amb els nens tot ha de ser una festa contínua: amb activitats plenes de manualitats, imaginació i creativitat”. Tot, “mentre els pares van a treballar, absolutament tranquils, sabent que no s’hauran de preocupar gens pels fills“, sintetitza Alcaraz.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Contingut patrocinat

Vés a dalt