El diari independent de Sant Andreu de Palomar

ENQUESTA | La recollida de residus ‘porta a porta’ funcionarà?

Societat

La posada en funcionament de la recollida de residus porta a porta ha despertat sentiments encontrats. Des de veïns que confien plenament en aquest canvi per millorar els índexs de reciclatge, fins a ciutadans que observen escèptics i enfurismats com per tota la via pública han començat a proliferar bosses d’escombraries amb l’etiqueta de ‘no recollit’. Però… quina és l’opinió majoritària del veïnat?

 

Què opines del 'porta a porta'?

View Results

Loading ... Loading ...

23 Comentaris

 1. S’hauria de millorar les escombreries del menjar, posant més contenidors per comunitats.
  Com els nous que s’han posat amb clau d’accés. Seria quasi perfecte.
  El contenidor del menjar personal em fa cosa deixar.lo al carrer i després pujar.lo a casa.

 2. Jo crec que no funcionarà, i tot el dia i haurà bruticia pel carrer,( més del que hi ha hara)i a sobre amb ple estiu, fins i tot potser veiem rates. Si ara ,els contenidors de reciclatge està tot per terra, en fi , crec que no es bona idea.

  • Em sembla retrógrad, desprès d’estar la galleda X horas o tota la nit al carrer (rates, pixades de gos etc, etc) l’haig de pujar a casa ( i aixó está pensat en temps de pandemia) potser haurien d’exprimir.se una mica mès el cervell i trovar una solució per reciclar pero mès factible.

  • Jo pensó que la brossa orgànica es deuria recollir tots els dies i amb un altre tipus de material perquè el veïnat no te intimitat de ninguna classe. Ara fa molta calor i els domicilis no están preparats per acumular tantes bosses de reciclatge a casa per falta d’espai.
   Pensó també que la brossa comuna es deuria recollir un parell de cops o tres a la setmana pel tema de les compreses i panyals. De fet, trobo que els horaris son molt limitats i que ja tens prou feina treballant amb els horaris que has de fer com per tindre de buscar el moment de portar l’escombraria al lloc oportú perque no el pots baixar a la porta de casa teva, es molt injust. A mes a mes, desde que van començar amb el porta a porta sempre al matí quan surto de casa de matinada per anar a treballar trobes els carrers plens de bosses, algunas de elles trencades o migobertes i això suposarà rates, formigues , cuques i altres plagues que no en teniem o que no vèiem. Mai m’havía trobat amb els carrers tan bruts com ara. Desitjo de tot cie que això funcioni pel be de tothom però no així d’aquesta manera, es tindria d’escoltar al veïnat mes, que es el que està patint les conseqüències dels que manen al Govern i fan les coses sense posar-les en pràctica i sense consultar amb el veïnat en qüestió.

 3. El “porta a porta” és un mecanisme per perpetuar una concessió a Fomento que converteix St. Andreu en un abocador, durant les nits en un barri insoportable de soroll del servei de neteja i els crits dels seus operaris. Cal més despesa en reciclar i reutilitzar que en imposicions inútils. Voldria que la promoció del reciclatge fos tan mediatica com ho ha estat la de la vacunació a dojo.

 4. Es un despropòsit. Jo treballo fins les 23h tots els dies… que faig..??? I la gent gran amb mobilitat reduida que no pot sortir de casa…??? On son els contenidors de paper que ens han de posar al portal…???

 5. Funcionarà.

  Susana, n’hi ha punts de recollida fixos per a casos com el teu (A Fabra i coats, crec).

  Sant Andreu tenia un problema de brutícia i soroll, aquesta idea va sortir com a proposta al ple dels pressupostos participatius de Sant Andreu, és una proposta dels veïns que sortirà endavant i serà un exemple.

  Paciència.

  • La mayoría de veïns ho fan bé, però ha sortit algú que es dedica a tirar els tetrabiks i altres plàstics al terra del vestíbul. Això serà una lluita infernal. ‍♀️‍♀️‍♀️

  • Digamos lo que digamos no sirve para nada pues ustedes ya lo tienen decidido la opinión de los vecinos no les importa, me parece de un absolutismo total , por supuesto estoy en contra .

  • Jajaja
   I si viu a les Casserres??
   I els que vivim al costat de les vies (rates incloses) emb de deixar les bosses o galledes per el terra perquè aquestes s’ en atipin?

  • Però, d’on surt vosté? A quin Sant Andreu hi havia un problema de brutícia i soroll? Això no ha sortit dels veïns, això porta en marxa anys a l’Ajuntament, s’ha assajat a Sarrià i ara, més radical ho implanten aquí. Aquest sistema te el rebuig dels veïns de Sant Andreu per inquisitorial, injust, desigual, poc pràctic, antic i per haver estat pensat amb el c*l. Un altre cosa és que ho imposi l’Ajuntament ignorant la gent, però no em faci riure, el suport del veïns…

 6. A mi el que em dol, és que ens facin responsables als consumidors finals de tot un seguit de deixalles que ja ni haurien de fabricar-se.
  Per a què tant de plàstic? Fora les anelles de plàstic per embalar les llaunes de refresc, fora les xarxes per contenir un parell de quilos de taronges, fora el plàstic com embolcall per a tot.
  N’estic fart d’esmicolar amb les tisores les anelles de plàstic, les xarxes, les safates.
  Si us plau, no em digueu que canvií els meus hàbits de compra, ho faig com millor puc.
  Si compro llaunes (que esclafo amb un aparell perquè ocupin menys i reciclar-les millor) què he de fer, deixar les anelles de plàstic a la botiga??? Això no és cap solució, la solució està en funció de deixar el plàstic només per coses indispensables… embolcalls per productes hospitalaris per exemple.
  La veritat és que estic una mica fart de tot plegat.
  Gràcies i cuideu-vos.

 7. I el fet es que volem menys plastics i no serveig possar els envassos amb una bossa reciclada (cal que sigui groga) .
  I el cubell pel carrer fins que torno a recollir-lo ( si el trobo) despres a pagar un nou cubell.
  Pero no paguem recollida escombreries amb un impost i a l’aigua un altre pels trastos vells i anem sumant.
  Jo soc de les que hi reciclat sempre i el que trobava es que gavia una manca de cubells perque a la nit ja no hi cabia res i al final les bosses estavan per terra pero concentrades. Ara estaran per tot el barri.

 8. Ho trovo. Molt malament , no es pot obligar a ningú a baixar a una hora determinada les basures que es obligatori estar a casa de 8 a 1o vespre a casa!!!! Això és ordeno i mando!!!! No estic d’acord i consti que jo reciclo!!!!!

 9. Per el Sergio.
  Una proposta dels veïns… inexistents?, ja estem fartes de mentides, % que no responen a la realitat i fotos meravellosas on surt un barri net i pulit (amb photoshop s’aconsegueixen veritables imatges de postal). Les veïnes d’aquest barri us obrirem els ulls perquè pugueu posar els peus a terra i abandoneu aquesta irrealitat paral·lela en la que esteu instal·lades.

 10. Resultat de la enquesta manipulat. Si comparem el resultat, que diu 67% a favor, amb les opinions d’aquesta plana, algo no encaixa. Aquí el 95% dels comentaris son rotundament en contra. El meu també. Uns xips que violen la nostra privacitat. Horaris de recollida encorsetats q limiten la llibertat de bailar escombreries en el moment que puguis/vulguis. Abans els camions ja feien soroll de matinada al moure els contenidors, però es que ara tens els camions a sota de la finestra a ple estiu. I no un no, varios camions. Ajuntament, oi que destiges una Barcelona neta, sense emisions de gasos (ojo amb els cotxes amb distintiu B q aviat no podrán ni circular per les rondes), etc? pues poseu camions elèctrics de recollida de escombreries, tant que ens apreteu als ciutadans!

 11. I la contaminació acústica? Soroll de camions un darrera de l’altre fins les 3:00 de la matinada. Recollida de mobles, recollida d’orgànica, recollida de cartró… els sorolls són insoportables per els que vivim en cases baixes no edificis alts!! Els carrers són petits i les maniobres dels camions eternes!!!!

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt