El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els antiavalots desnonen una veïna en risc de vulnerabilitat

Societat

Fins a 15 furgonetes dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra han executat aquest dimecres el desnonament de la Noe, la veïna que okupava des de feia tres anys un habitatge de 33 metres quadrats al número 78 del carrer de Llenguadoc. Tot i que desenes d’activistes convocats pel Sindicat d’Habitatge de Sant Andreu han provat de frenar el llançament, finalment els agents han aconseguit fer fora de l’immoble a la inquilina.

 

De res ha servit que els Serveis Socials notifiquessin aquest dimarts que la Noe era una persona econòmicament vulnerable i en exclusió residencial. El jutjat número 52 ha decidit tirar pel dret i fer cas omís a la documentació que havia presentat l’afectada i l’Ajuntament de Barcelona. Dit d’una altra manera, la comitiva judicial no ha considerat que la veïna es pogués emparar en el Reial Decret promulgat per l’Estat d’Alarma, tot i tenir una vulnerabilitat certificada i que el seu demandant fos un gran tenidor amb més de deu propietats, segons ha denunciat el sindicat.

Aquest quart llançament també ha arribat després que la propietat es comprometés davant la comitiva judicial del novembre a negociar un lloguer amb l’okupant de l’immoble. Una negociació, però, que la mateixa afectada ha explicat a L’Exprés de Sant Andreu que va quedar en un no-res: “Directament em van respondre que havia sigut un procés de molt desgast per a la propietat, que ja no volia arribar a cap acord i que volia que marxés el 25 de desembre o l’1 de gener”.

Els Mossos d’Esquadra han tornat a fer un gran desplegament per executar un desnonament // @Sirereta

Per la seva part, la SIPHO de l’Ajuntament de Barcelona ha ofert a l’afectada un allotjament temporal, després d’intentar mediar in situ i infructuosament l’aturada del desnonament amb la propietat. En paral·lel, el Sindicat d’Habitatge de Sant Andreu també ha denunciat que diversos activistes prohabitatge han sigut identificats pels Mossos d’Esquadra. Ara l’immoble ha quedat buit i sense opció immediata a prestar un servei residencial, ja que no disposa de cèdula d’habitabilitat.

Fotografia | @Sirereta

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt