El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu torna a superar el centenar de positius en ple Nadal

Societat

La tercera onada ja és una realitat. Aquesta darrera setmana dels primers àpats de Nadal Sant Andreu de Palomar ha registrat més d’un centenar de nous casos de COVID-19, segons dades del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Més concretament, 111 andreuencs han donat positiu a les proves PCR i d’antígens entre el 21 i el 27 de desembre, una xifra que supera àmpliament la registrada just el període anterior, quan es van contagiar 86 residents.

 

Aquesta dada no fa més que presagiar un nou hipotètic increment de positius entre el veïnat, un cop passats els dies que necessita el virus per incubar-se en cas d’haver-se transmès durant la Nit de Nadal, Nadal o Sant Esteve. Un succés que, en cas de complir-se, apuntalaria el nucli urbà com el més damnificat de tota Barcelona. A hores d’ara Sant Andreu de Palomar ja és el barri amb més positius absoluts de tota la ciutat, per davant de Sant Gervasi – Galvany (109) i La Sagrada Família (98). Pel que fa al conjunt del districte, les dades tampoc han seguit cap tendència en positiu: de registrar 248 contagis la setmana anterior a comptabilitzar-ne 283 la darrera.

Tot aquest cúmul de xifres dibuixen un territori on la incidència del virus és més alta que al conjunt de la ciutat: mentre que a Sant Andreu se’n detecten 190 casos per cada 100.000 habitants, a Barcelona la mitjana és de 164 positius per cada 100.000 habitants. Un fet que té dues velocitats dins del mateix teixit urbà: mentre que al nord de Sant Andreu l’índex de reproducció del virus és de 0,82 i, per tant, per cada 100 contagiats només se n’infecten per primera vegada 82, al sector sud les infeccions resten descontrolades: per cada 100 contagiats, acaben encomanats 154 veïns.

Per franges generacionals, la més perjudicada encara és la dels adults entre els 35 i els 64 anys, col·lectiu que ha reportat 51 casos positius. Els segueixen els joves entre els 15 i els 34 anys (33) i els infants menors de 14 anys (14 casos). Per últim, entre les persones majors de 65 anys s’han registrat 13 nous positius de coronavirus.

Fotografia | Hospital Clínic de Barcelona // Francisco Avia

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt