El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Un projecte de ràdio inclusiva guanya el Premi Sant Andreu 2020

Societat

El projecte inclusiu del Club Social Cap Endavant de l’associació AREP, ‘Safareig: Radio, Veu i Comunitat‘, i impulsat pel programa Gigantes y Molinos de Ràdio Fabra, ha guanyat el Premi Sant Andreu 2020 al millor projecte de l’any. Un guardó dotat amb 1.500 euros que vol reconèixer la tasca social del programa, el qual es basa en “donar veu a persones amb problemes de salut mental que no tenen mitjans on fer-ho”, explica l’acompanyant del projecte, Adrià Pulpillo.

Banner Ajuntament 300x250
 

El professional destaca múltiples beneficis que aporta la fórmula radiofònica a les persones que recepciona l’AREP: “El fet de fer ràdio sense un enfocament terapèutic ni dins de la salut mental els permet accedir a espais on normalment no entren o no poden entrar, perquè encara no està normalitzat”, assenyala. Un fet que, en darrer terme, també els ajuda a desenvolupar “la seva autonomia, la improvisació i la seva pròpia autoestima“, destaca Pulpillo.

Dins de tota aquesta tasca els responsables del programa Gigantes y Molinos juguen un paper essencial, ja que són els responsables de convidar personatges mediàticament rellevants perquè siguin entrevistats al programa mensual de Ràdio Fabra. Una dedicació que es veu incrementada, sobretot, quan des del projecte també s’involucren en esdeveniments com L’Altre Festival o les maratons de ràdio inclusiva que s’organitzen a diferents poblacions.

Segons assenyala el responsable de l’AREP, un cop se superi la crisi sanitària de la COVID-19, l’objectiu és tornar a participar en festivals i actes públics, així com començar a enviar algun de la quinzena de col·laboradors del programa a rodes de premsa amb l’objectiu d’encara “la professionalització de la ràdio”.

Pel que fa a la categoria especial dels Premis Sant Andreu 2020, aquesta ha anat a recaure a les entitats comercials del districte, les quals s’hauran de repartir els 1.000 euros de gratificació després de desenvolupar la campanya “Salva el Comerç!”. El projecte, que encara està en marxa, presentarà un vídeo de cloenda per il·lustrar de la forma més realista possible com seria Sant Andreu si desapareix el comerç de proximitat.

En el cas de la distinció personal que sovint s’acostumava a brindar a un veí il·lustre del districte, enguany s’ha decidit atorgar a tots els professionals dels Centres d’Atenció Primària (CAP) i de les residències de Sant Andreu que han lluitat des de la primera línia contra el coronavirus. Per últim, les distincions per aniversari han reconegut a l’SCE La Lira (150 anys), al Grup de Teatre Antifaz (50 anys), al grup excursionista Cordada (25 anys) i a la Colla Jove de Barcelona (10 anys).
L’entrega de premis, que normalment es fa per la Festa Major de Sant Andreu, enguany s’ha decidit suspendre fins que la situació de pandèmia permeti la concentració de públic, han avançat des de l’Ajuntament de Sant Andreu.

Fotografia | Ajuntament de Barcelona

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt