El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Les xifres de nous contagis setmanals per COVID-19 segueixen a la baixa

Societat

La segona onada de la COVID-19 es desinfla. Després de tocar el cim la darrera setmana d’octubre, les restriccions sanitàries s’han fet notar i el nombre d’andreuencs que aquesta darrera setmana s’han contagiat supera amb prou feines el centenar. Més concretament, 112 veïns de Sant Andreu de Palomar han contret la malaltia entre el 9 i el 15 de novembre. Per tant, lluny queden les altíssimes xifres dels períodes anteriors, tot i que l’estabilitat sanitària de juny i juliol encara sembla una quimera.

Banner Ajuntament 300x250
 

En el cas del conjunt del districte, les xifres de nous infectats també van a la baixa: mentre que fa quinze dies es van reportar 497 positius PCR, aquesta darrera setmana han sigut 304, segons les dades del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. En tot cas, Sant Andreu de Palomar segueix sent el segon barri de la ciutat amb més positius, només per darrere del Raval (123).

De fet, el nucli urbà encara registra una taxa d’incidència superior a la barcelonina: 191 positius per cada 100.000 veïns. Això sí, la taxa de reproducció del virus ja es troba per sota de l’1: entre els veïns del nord per cada 100 contagiats s’infecten 85 de nous i en el cas del sud de Sant Andreu de cada 100 veïns amb coronavirus se’n contagien 79 andreuencs més.

Pel que fa a l’afectació generacional de la malaltia, el col·lectiu més castigat segueix sent el dels adults entre els 35 i els 64 anys, amb 66 casos, seguits dels joves entre 15 i 34 anys, amb 22 nous infectats. A no gaire distància se situen els majors de 65 anys amb 14 contagiats la darrera setmana, tot i que el descens més significatiu s’ha reportat entre els menors de 14 anys, amb una desena de casos registrats.

Aquesta darrera dada ha suposat un alleugeriment de la pressió sanitària que dies enrere afectava de ple als centres educatius. Segons les dades del Departament d’Educació d’aquest matí de dimarts, a Sant Andreu hi ha sis grups confinats: un a l’Escola La Maquinista, un a l’Institut Martí Pous, un al FEDAC Sant Andreu, un altre a la Llar d’Infants El Mar, un a l’Escola Mestre Gibert i un darrer a l’Escola Turó Blau. Una bona tònica que fins i tot ha permès a l’Institut Doctor Puigvert recuperar tots els seus alumnes al centre de secundària, després d’haver hagut de confinar fins 16 aules de cop dies enrere.

Fotografia | Hospital Clínic

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt