El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu registra la pitjor dada de contagis des del març

Societat

Casella de sortida. Les dades del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya són les pitjors que podia esperar el Districte de Sant Andreu. En la darrera setmana, del 5 a l’11 d’octubre, s’han contagiat 221 veïns del districte, xifra que pràcticament dobla la de la setmana anterior (129) i que només es pot comparar amb les pitjors setmanes del març. De fet, és la segona setmana més dura des que va arribar la COVID-19 al districte i la tercera en el cas de Sant Andreu de Palomar.

 

Tot i que a Sant Andreu de Palomar la darrera de març (140) i la primera setmana d’abril (79) es van registrar més PCR positives, aquesta que acaba de finalitzar d’octubre tampoc queda gaire enrere (76). Una xifra que situa al territori com el cinquè més castigat respecte a altres barris de Barcelona, només pel darrere de la Vila de Gràcia (77), l’Antiga Esquerra de l’Eixample (85), el Poble-sec (8) i El Raval (197).

Respecte a les franges d’edat més afectades, aquesta torna a ser la dels adults entre 35 i 64 anys (27 positius), seguida de la dels joves entre 15 i 34 anys (23). El col·lectiu que comença a preocupar, però, és el dels majors de 65 anys, el qual ja ha registrat 14 casos positius a Sant Andreu de Palomar. Per últim, entre els infants menors de 14 anys s’han detectat 12 casos.

Els centres educatius que a data de 9 d’octubre han comunicat que tenen algun grup confinant són: l’Institut Doctor Puigvert (1), l’Escola La Maquinista (1), el centre de formació professional Barcelona Vitae Sant Andreu (1) i el Jesús Maria i Josep (1). Mentre que a Sant Andreu l’índex de contagi és de 130 per 100.000 habitants, aquest segueix per sota de la mitjana barcelonina (155 x 100.000).

Per últim, destacar que el virus s’està reproduint més entre els veïns del nord de Sant Andreu que entre els del sud. En el primer cas, per cada contagiat s’han detectat 1,27 nous contagis, mentre que en al sud la xifra és de 0,97 nous contagis.

3 Comentaris

  1. Lo previsto. Y en semanas todos confinados. Es el resultado de permitir durante el verano un desmadre en todo Barcelona, con la gente pasando de todo con la mascarilla. En Sant Andreu, los propios guardias urbanos muchas veces ni se la ponían.

    Empieza el show invernal…

  2. Penso i no solament jo, si no, que un cop parlat amb molts veïns, que s’ha guanyat molt al pacificar el carrer Gran de Sant Andreu, tan pels veïns com pels comerciants. Millor no tocar aquesta pacificació.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt