El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La UE Sant Andreu reimpulsa el futbol femení

Esports

El futbol femení torna al Narcís Sala. La Unió Esportiva Sant Andreu ha tornat a apostar per aquesta secció, mitjançant la creació d’un nou equip de Futbol 11 femení i l’engendrament de tota una nova estructura de futbol base. Una passa endavant que precisament arriba després que s’hagin consolidat els dos equips femenins de Futbol 7 que es van estrenar la temporada passada, així com la superació de la polèmica interna que fa dos anys va suposar la marxa de multitud de jugadores i el traspàs de l’equip que jugava a Preferent.

 

“Volem que el femení recuperi el prestigi i la grandesa de la nostra institució”, afirma a L’Exprés de Sant Andreu el cap del futbol femení de la UESA, Eduard Lomas. Si es tenen en compte els bons resultats de tots dos equips de Futbol 7 en el seu primer any, sembla que el club avanci pel bon camí. De fet, entrenadors i jugadores coincideixen a l’hora de descriure el bon ambient dels vestidors que, de passada, les ha portat a ser més competitives. Segons explica la migcampista del ‘B’, Neus Navarrete, “el sentiment de família i d’amistat que s’ha teixit entre totes les jugadores i el cos tècnic ha estat una de les claus dels magnífics resultats obtinguts”.

De cara la temporada vinent, tots dos conjunts volen seguir en la mateixa línia de resultats i perseverar en l’ambició que les ha caracteritzat. Per una banda, l’equip ‘A’ aspira a superar el segon lloc de la taula assolit enguany, mentre que per l’altra el ‘B’ vol tornar a portar cap a Sant Andreu el trofeu del seu campionat.

Vist que ja s’han establert els fonaments de l’èxit, ara el club busca crear un nou equip de Futbol 11 amb la mateixa filosofia: mitjançant l’ambició, la competitivitat i la bona feina. Tot plegat, per convertir aquest futur equip en el referent del femení i que en un futur serveixi d’estímul per a les joves que es formin a les categories inferiors. “L’objectiu del club a curt termini és confeccionar una plantilla de qualitat perquè, des de baix de tot, puguem pujar almenys dues categories a curt termini i, així, intentar professionalitzar al màxim el projecte”, especifica Lomas.

L’aposta de la UESA coincideix amb el millor moment del futbol femení arreu. Un boom que, a banda de pluralitzar cada vegada més aquest esport, ha ajudat enormement a normalitzar el futbol femení. Les noves generacions ja creixen envoltades d’aquesta realitat una mica més justa. Siguin nens o nenes, no es paren a pensar qui hauria de jugar a què. El pas dels anys ha començat a trencar definitivament amb els estereotips de gènere dins del futbol.

Així mateix ho relaten les jugadores de la UE Sant Andreu. La capitana de l’equip ‘A’ de Futbol 7, Txus López, narra que des que ella juga, especialment durant els darrers anys, ha percebut molts canvis positius que, sobretot, es fan visibles en les generacions més joves: “Cada vegada s’apunten més nenes i més petites; això s’agraeix perquè quan arriben als equips grans ja venen ensenyades, amb la lliçó apresa”. “Ja no és la primera vegada que toquen una pilota, tal com passava abans; fa anys hi havia moltes nenes que, com jo, els agradava el futbol però no feien el pas i no tenien l’oportunitat d’aprendre; ara tot això ha canviat”, emfatitza.

En aquesta línia, l’entrenador andreuenc del ‘B’, José María García, també constata un canvi molt rellevant entre les noies més joves. “Les nenes comencen a tenir noves referents; han passat de fixar-se en Messi i Cristiano, a idolatrar a jugadores com Jennifer Hermoso o Alèxia Putellas“.

Tot i l’empenta de la UE Sant Andreu al futbol femení i el seu èxit més recent, els responsables admeten que encara no està tot fet. Si bé tenien preparat engegar tota una nova estructura de futbol base femení de cara a la temporada vinent, la COVID-19 ha provocat tota una modificació del calendari previst. Una reformulació del projecte, però, que no frenarà el fet que cada vegada més andreuenques vesteixin la quadribarrada.

Fotografia | Les jugadores del Femení B // UESA

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Esports

Vés a dalt