El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La UE Sant Andreu podria disputar un ascens exprés a 2a B

Esports

Vist que la crisi generada pel coronavirus no permetrà finalitzar el calendari de la temporada 2019/20 de la Tercera Divisió de Futbol, la Real Federación Española de Futbol (RFEF) ja ha començat a sondejar als equips que lideren la categoria per pactar com s’han de disputar els playoffs a 2a B. La decisió definitiva es prendrà la setmana vinent, però a hores d’ara la UE Sant Andreu ja es pot anar fent una idea de cap a on s’encaminarà la ruta de l’ascens.

 

L’esbós sense dates contempla donar per finalitzada la temporada amb els punts actuals, permetre els ascensos de categoria i no fer cap descens. L’únic que se sap és que el playoff es jugaria entre el 7 de juny i el 28 de juny, i se celebrarien 28 ascensos en total (la Tercera Divisió té 18 grups, en els que la UE Sant Andreu ocupa la tercera plaça del grup V).

El primer supòsit que planteja la RFEF quedaria de la següent manera. El primer classificat (L’Hospitalet) ascendiria directament, mentre que el segon (Terrassa), tercer (UESA) i quart (Europa) jugarien el playoff després del tradicional sorteig d’emparellaments. A més, el cinquè (Peralada), el sisè (Vilafranca) i els 16 millors setens de Tercera (probablement, el Vilassar de Mar estaria entre ells) tindrien l’opció a enganxar-se als encreuaments per pujar de categoria disputant abans un playoff previ. Totes aquestes eliminatòries serien a partit únic en el camp del millor classificat. En cas de tenir els mateixos punts, es jugaria a l’estadi del conjunt amb millor ràtio de punts per partit.

Si aquesta proposta tira endavant, la Segona Divisió B passarà a tenir 108 equips, fet que provocaria la creació de dos nous grups (actualment són quatre), però cadascun d’ells passaria a tenir dos equips menys (18 equips). Aquest format, però, no quedaria així in eternum. La idea és que cada any baixin cinc equips, en lloc de quatre, i així poder tornar al mateix nombre d’equips a la categoria en un termini de quatre anys.

La segona proposta que planteja la RFEF és dur a terme un playoff de caràcter territorial. És a dir, se suprimiria el sorteig estatal i les fases d’ascens es realitzarien per zones geogràfiques. Amb aquesta opció només pujaria un equip de Segona B de cadascun dels 18 grups de Tercera, fet que provocaria que en el grup V es disputessin  primer els següents encreuaments a partit únic: L’Hospitalet vs Europa i el Terrassa vs UESA. El guanyador de cada enfrontament passaria a jugar la final una setmana després per certificar l’ascens.

Fotografia | Els andreuencs aixequen la segona Copa de Catalunya del club // JUDIT ANDREU – UESA

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Esports

Vés a dalt