El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Guàrdia Urbana / STEVEN STRATION

Colau construirà una nova comissaria de la Guàrdia Urbana

Societat

Policies on havien d’anar professors. El Govern de l’alcaldessa Ada Colau i la regidora Lucía Martín ha decidit canviar els usos del solar ubicat al carrer de Potosí 1 – 3 per construir la nova comissaria de la Guàrdia Urbana de Sant Andreu. Si bé aquesta parcel·la de titularitat municipal havia d’allotjar un equipament docent, el tàndem comuns – socialistes ha decidit canviar els seus usos per poder aixecar un edifici “tècnic administratiu i de seguretat“.

 

D’aquest solar municipal, ubicat al costat de l’aparcament descobert de La Maquinista, fa anys que serveix parcialment com a pàrquing, mentre que una segona meitat resta abandonada. De fet, no va ser fins a l’abril de l’any passat que les màquines no es van posar a treballar per aixecar el futur camp de futbol tan reivindicat pels veïns de Baró de Viver. Un complex esportiu que, en principi, havia d’anar acompanyat d’un equipament docent, però que finalment serà una comissaria de la policia municipal.

Tal com ha pogut saber L’Exprés de Sant Andreu, l’Ajuntament de Barcelona ja ha tret a licitació de forma conjunta la redacció del projecte i la direcció d’obra de les futures comissaries de Sant Andreu i de Sarrià – Sant Gervasi per més de 260.000 euros (IVA inclòs). A més, el plec de condicions assenyala que la construcció del futur equipament de la Guàrdia Urbana a Sant Andreu no podrà suposar un cost superior a 14 milions d’euros (IVA inclòs) i no podrà superar els 5.800 metres quadrats i unes mides de 75×50 metres. També s’espera que l’edifici estigui envoltat per una tanca perimetral i que tingui dos accessos: un pel públic i un segon per l’activitat policial.

Però… quan es va determinar que aquest solar havia d’ocupar un centre d’ensenyament? No fa pas tants anys. Més concretament, sota el mandat de l’alcalde Xavier Trias. Va ser el plenari del 19 de desembre de 2014 el que va donar llum verda a aquest planejament urbanístic (usos esportius + docents). Una sessió en què l’aleshores la regidora socialista (i exregidora de Sant Andreu), Imma Moraleda, va recordar que des de feia “molts anys” que “les entitats veïnals venien reclamant una sèrie d’equipaments imprescindibles per donar cobertura a les necessitats deel propi barri”. De fet, la mateixa regidora que actualment ocupa l’Àrea d’Urbanisme, Janet Sanz (abans per ICV – EUiA), va exigir a l’equip de Govern de Trias el projecte finalment no fos “paper mullat”.

A l’esquerra, el solar que acollirà la comissaria, i a la dreta el CC La Maquinista // GOOGLE MAPS

Si bé la intenció inicial era ubicar en aquest solar un Centre de Formació Professional, en el mandat passat els comuns ja van reemplaçar l’FP les instal·lacions del ja tancat Institut Cristòfol Colom del Bon Pastor. Mentre que a dia d’avui aquest centre de formació ja acull l’Escola de Jardineria Rubió i Tudurí, per l’altra banda Sant Andreu ha perdut un solar que havia d’acollir activitats docents.

1 Comentari

  1. No ens anirà pas malament, perquè el barri cada dia està més insegur i amb més delinqüència. (Tot i que d’educació tampoc anem sobrats.). No es pot tenir tot…, diuen.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt