Metro Goldwyn Mayer vol aixecar un parc temàtic a la llosa de l’AVE

Societat

Barcelona podria tenir un segon parc d’atraccions. Tal com ha pogut saber L’Exprés de Sant Andreu, la productora cinematogràfica Metro Goldwyn Mayer treballa des de fa mesos en un projecte de parc temàtic sobre la llosa que ha de cobrir la trinxera ferroviària. La intenció dels seus responsables és presentar el document final a les institucions que formen part de Barcelona Sagrera – Alta Velocitat (BSAV) abans de l’estiu i així accelerar la requalificació de la futura zona verda.

 

Segons la documentació a la qual ha accedit aquest mitjà de comunicació, Metro Goldwyn Mayer vol construir un parc temàtic tancat, però permeable perquè els barris de banda i banda de la llosa puguin creuar-lo sense problemes mitjançant ponts i passarel·les. A més, el pressupost del projecte privat (830 ME) inclou el cost del cobriment de les vies, fet que donaria un respir a les arques públiques (avui dia sense dotació per desenvolupar el corredor verd).

L’enclavament del parc temàtic aniria des del Nus de la Trinitat (extrem del Parc del Camí Comtal), fins a l’alçada de la futura estació intermodal de La Sagrera. Una ubicació ideal, segons els inversors, ja que situarien l’espai temàtic en “una ciutat turísticament puntera” i hiperconnectada. En aquest sentit, destaquen l’activitat creuerística del Port de Barcelona, la connexió de Sant Andreu Comtal amb l‘aeroport de Barcelona i les opcions que pot jugar l’estació d’alta velocitat de La Sagrera (amb connexió directa amb França i la resta de la Península Ibèrica).

Després que les grans productores com Disney (París), Universal Pictures (Vilaseca) o Warner Bros (Madrid) hagin desembarcat a Europa occidental, ara és la marca de l’icònic lleó la que vol el seu propi parc. Un espai que projecten amb una vintena d’atraccions d’entrada, més deu a construir al llarg dels deu anys posteriors (com a reclam temporada rere temporada). Entre la vintena inicial destacaria la noria més alta d’Europa, tres muntanyes russes entrellaçades basades en la pel·lícula ‘El bueno, el feo y el malo’, i una zona infantil dedicada a ‘La Pantera Rosa’.

Amb la intenció de reproduir el western, la muntanya russa serà de fusta // MGM

Des de Metro Goldwyn Meyer també es mostren interessats a negociar amb l’Ajuntament de Barcelona l’opció d’obrir un espai de safari similar al Bioparc de València. La intenció seria posar en semillibertat els exemplars del seu símbol corporatiu, el lleó, així com ensenyar de forma pedagògica als visitants altres espècies que tenen el seu espai hipotecat a l’actual recinte de la Ciutadella.

Per últim, assenyalar que no és la primera vegada que una empresa s’interessa per desenvolupar un espai d’oci a la llosa de les vies. L’executiu de l’exalcalde Xavier Trias ja va negociar l’any 2014 amb una empresa que volia instal·lar en un sector de la zona verda un parc infantil tematitzat amb jocs a l’aire lliure, tallers, locals de restauració, comerç i espectacles. Si bé la idea aleshores es va descartar, els actuals reponsables de BSAV prefereixen no fer declaracions, “ja que encara no se’ns ha presentat res en ferm“. Tot i això, els membres de l’organisme reconeixen converses amb la Metro Goldwyn Mayer i admeten que el projecte ajudaria a impulsar un sector que fa dècades que resta bloquejat.

AMPLIACIÓ | Santa innocència

5 Comentaris

  1. Lo que necesita la ciudad es un pulmón verde que genere aire puro y que puedan disfrutar los vecinos y los ciudadanos de Barcelona. Hace poco se comentó que los espacios naturales hacen mejorar la salud. Por otro lado, las atracciones generan aglomeración de personas, ruido… Y ya hemos padecido,los vecinos más cercanos, del ruido del tren para que ahora la situación se agrave con más ruido, gente…

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*