El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Mossos d'Esquadra

Detinguts dos veïns per robar en habitatges

Societat

Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest passat 29 d’octubre a dos membres d’un grup criminal especialitzat en robatoris a domicilis que tenia la seva base d’operacions en el Districte de Sant Andreu. Segons el cos policial, als dos homes de 27 i 42 anys se’ls va arrestar acusats de cometre dos robatoris amb força a Badia del Vallès i Barberà del Vallès.

 

La investigació es va iniciar el 22 d’agost quan els Mossos van detenir a Viladecans tres homes mentre estaven seleccionant domicilis de la zona per entrar-hi posteriorment. En aquella jornada els agents els van intervenir marcadors de plàstic i rossinyols per forçar els panys de les portes. Mesos més tard, el 21 d’octubre els Mossos van tenir coneixement que s’havia produït nou robatori en un domicili de Barberà del Vallès i els agents van determinar que el robatori havia estat comès per membres del mateix grup de l’agost.

Els investigadors van comprovar que el grup sempre escollia prèviament els objectius, sobretot domicilis que disposessin de panys que podien forçar. Per assegurar-se que els pisos estaven buits col·locaven en dies previs marcadors en les portes dels pisos seleccionats i un cop decidien actuar ho feien en equips de tres persones. Un d’ells trucava a l’intèrfon mentre els altres escoltaven des de la porta del pis si es produïa alguna reacció dels ocupants. Si no detectaven cap moviment, decidien forçar el pany i accedir a l’interior.

Què buscaven els membres de la banda? Joies, petits aparells electrònics i altres objectes de valor. Un botí que no van poder obtenir el passat 29 d’octubre, quan dos membres del grup van ser detinguts mentre intentaven cometre un nou robatori en un domicili de Badia del Vallès. Tal com han explicat fonts dels Mossos d’Esquadra, les dues dones que es trobaven a l’interior del domicili van sorprendre els tres lladres mentre intentaven forçar-los el pany del pis.

En ser descoberts i davant els crits d’auxili de les dones, els lladres van marxar. Si més no, amb l’ajuda dels veïns els agents van aconseguir detenir dos d’ells al carrer mentre fugien. Un cop detinguts, els investigadors van entrar als domicilis que els detinguts tenien al Districte de Sant Andreu de Barcelona, on van trobar una gran quantitat d’eines per forçar els panys (entre aquests, rossinyols i claus modificades). També van intervenir joies d’or, rellotges i moneda estrangera, així com un dels vehicles utilitzats pel grup per delinquir.

Els dos arrestats van passar el dia 1 de novembre a disposició judicial del jutjat de guàrdia de Cerdanyola del Vallès, el qual va decretar llibertat provisional amb càrrecs.

Fotografia | Mossos d’Esquadra

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt