El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Profanen vuit tombes del Cementiri de Sant Andreu

Societat

Pintura contra el Panteó Militar. Fins a vuit làpides del cementiri militar que hi ha al Cementeri de Sant Andreu van aparèixer profanades amb pintura marró dilluns passat. Segons han assenyalat fonts municipals a L’Exprés de Sant Andreu, aquesta acció es tractaria “d’un fet aïllat”, i per ara els organismes de la ciutat han descartat denunciar formalment l’atac. En canvi, la Inspecció General de l’Exèrcit sí que ha denunciat els fets als Mossos d’Esquadra.

 

Cementiris de Barcelona s’ha coordinat amb el Ministeri de Defensa per netejar les làpides, ja que aquesta tasca resultava ser competència de la brigada de neteja de l’ens estatal. Les mateixes fonts han apuntat que la pintura “no ha produït danys” a les tombes, les quals tornen a presentar l’aspecte original i es poden visitar amb total normalitat.

Per últim, assenyalar que l’espai que rep el nom ‘Monument al Soldat’ és únic a la ciutat de Barcelona i va ser construït pel franquisme als anys 40. La idea del règim era poder donar sepultura a aquells militars del bàndol feixista que no tenien suficients recursos per costejar-se un enterrament. A més, de forma anual l’Exèrcit de Terra ret homenatge a aquests caiguts cap al mes de novembre.

Fotografia | Francisco Jiménez Guti

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt