El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Presó pels agressors de la carpa ‘Barcelona amb la selecció’

Societat

El jutjat penal de Barcelona ha condemnat a penes d’entre 12 i 18 mesos de presó als cinc homes que van agredir tres voluntaris d’una carpa de la selecció espanyola de futbol que la plataforma ‘Barcelona amb la selecció espanyola’ va instal·lar a la confluència de la rambla de Fabra i Puig amb l’avinguda Meridiana. Segons la sentència, se’ls ha condemnat per delictes contra els drets fonamentals, lesions, danys i furt, i un d’ells per amenaces greus. Quatre d’ells hauran de pagar una multa de gairebé 2.000 euros i una indemnització total de 1.500 euros a les víctimes. Tots han quedat absolts de pertinença a grup criminal.

 

Si bé ara els cinc agressors no podran acostar-se a les víctimes ni a les activitats de l’entitat durant tres anys, la Fiscalia els demanava penes més contundents. En aquest cas, el Ministeri Fiscal volia que se’ls condemnés a més de tres anys de presó per agressió amb l’agreujant de motivació ideològica, danys, robatori amb violència, amenaces i organització criminal. En canvi, l’acusació particular demanava fins a 12 anys de presó.

Tal com recull la sentència, el 4 de juny del 2016 a la tarda diversos dels acusats havien anat a una festa d’inauguració d’un pis de Sant Andreu. Van beure força i a mitja tarda haurien anat fins una carpa a favor de la selecció espanyola. Allà agredirien a dues voluntàries, a les quals van insultar i amenaçar de mort per estar a favor de la selecció espanyola. També van trencar la carpa i el material i fins i tot es van emportar la bossa de mà d’una d’elles amb crits de “putes espanyoles de merda, marxeu al vostre país”. Tot just abans de marxar, un cinquè acusat va baixar d’un cotxe i també va insultar i vexar una de les voluntàries, a qui va escopir i li va llençar un got amb cervesa.

Segons el fiscal de delictes d’odi de Barcelona, Miguel Ángel Aguilar, l’agressió va ser planificada, ja que els acusats formarien part del grup d’animació de la UE Sant Andreu, ‘Desperdicis’. Si més no, tots van assegurar al judici que no formen part d’aquest grup. La jutgessa no els ha cregut i els ha vinculat amb aquesta organització, tot i que ha considerat que van actuar al marge del grup d’animació. D’altra banda, les defenses dels condemnats van assegurar que les identificacions dels Mossos d’Esquadra van ser errònies i que cap dels processats va amenaçar, insultar o agredir les víctimes.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt