El diari independent de Sant Andreu de Palomar

‘Salut al Quadrat’, on cuiden del teu benestar personal

Contingut patrocinat

Si Aquarius es va inventar com una beguda per a esportistes i al final se l’acaba prenent tothom, el món de la salut tampoc vol ser només per a persones malaltes. “Voler estar sa no és deixar enrere les dolències; voler estar sa és tenir absència de dolor i esquivar les futures patologies”, sintetitza el fisioterapeuta Marc Gilabert. És plausible aplicar-se aquesta filosofia de vida a dia d’avui? Des de fa uns mesos, sí. Tant Gilabert com el seu soci, Marc Sánchez, han posat en marxa al número 384 del carrer Gran de Sant Andreu ‘Salut al Quadrat‘, un estudi on els professionals del cos humà es dediquen a millorar el dia a dia del veïnat.

 

“Mitigar una patologia no és només adreçar-se al fisioterapeuta, anar al psicòleg o visitar a l’osteòpata; tots els condicionants del cos humà necessiten un tractament 360º“, reforça Gilabert. Per aquest motiu, a ‘Salut al Quadrat’ treballa tot un equip de fisioterapeutes, osteòpates, nutricionistes, acupuntors, psicòlegs, entrenadors personals i entrenadors de fitness que ajuden als usuaris a complir els seus objectius. De fet, és en aquests objectius on radica l’ADN de la consulta: “No funcionem per tarifes, ni per hores tancades, aquí treballem tots per complir l’objectiu que es fixa el pacient i ens dediquem el temps que faci falta“, remarca Sánchez.

En què es tradueix tot això? “En què els pacients reben una atenció personalitzada des que creuen la porta fins que marxen; evitem aplicar protocols i tracta-los com si fossin números, perquè el cos no entén de pautes fixes“, subratlla Gilabert. Per aquesta raó, abans de començar qualsevol tractament “els professionals oferim un diagnòstic gratuït, ens reunim els membres de l’equip per plantejar la metodologia a seguir i després plantegem al pacient com podem assolir el seu objectiu i la implicació que això comportarà”, afegeix Sánchez.

Si bé aquesta forma de treballar és habituals als EUA, a Barcelona comença a fer les primeres passes amb la idea d’oferir nous tractaments professionals. “Nosaltres al final arrosseguem una experiència professional de 15 anys en diferents establiments lúdics, com ara gimnasos o centres de fisioteràpia de Sant Andreu, i el que hem vist és que sovint necessitem el reforç d’altres professionals per poder satisfer les necessitats dels usuaris“, concreta Sánchez. Una mancança que des de fa cinc anys tots dos van començar a estudiar com resoldre-la i que finalment ha pres forma amb la fórmula ‘Salut al Quadrat’.

Marc Gilabert i Marc Sánchez, a la sala d’entrenament personal // DGM

“Aquí tenim molts perfils d’usuaris, des de la persona que treballa amb l’ordinador tot el dia i el sedentarisme li ha fet malbé l’esquena, fins a la persona que vol aprendre a gestionar les seves emocions, corregir els seus exercicis físics o potenciar la seva capacitat de lideratge“, enumera Gilabert. Una interdisciplinarietat que resumeixen amb un fenomen in crescendo: “Al final tots els esportistes d’elit treballen amb físios, psicòlegs i entrenadors personals, perquè la seva salut no només és muscular, sinó que també depèn de la seva psique, tot està relacionat”, vertebra.

Tot i que aquesta forma de cuidar-se fins ara estava a l’abast de molt pocs, el concepte ja ha començat a aterrar als carrers i a convertir-se en una opció més per a totes les butxaques. Tot plegat, perquè des de les equipades instal·lacions del 384 del carrer Gran de Sant Andreu no només volen cuidar de la salut, sinó del benestar dels veïns des de la polièdrica realitat del cos. “Sense la pressió de paquets d’hores, només volem complir els objectius que es fixin els nostres pacients”, sentència Sánchez.

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Contingut patrocinat

Vés a dalt