El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els concerts de les festes de La Mercè a la Fabra i Coats

Cultura

Amb els dos peus al mes de setembre, La Mercè ja és a tocar i la Fabra i Coats es prepara per acollir la tercera edició del [BAM] Cultura Viva. Dins del programa de festes, des de les 11 hores del matí fins la 1 de la matinada de dissabte 21 de setembre, la Fàbrica de Creació tornarà a omplir-se de propostes artístiques de l’univers barceloní i català. Tal com assenyalen els seus responsables, l’espai d’accés lliure per a tots els públics no estarà pensat tant com una successió de concerts, sinó que explorarà les diferents formes de fer música i la seva relació amb la resta de les arts.

 

L’edició d’enguany inclou projectes musicals expressament festius, urbans i populars, com els que representen BCN Afrobeats o Agozao. A més, també es podran trobar propostes i agrupacions properes al funk i el jazz, les quals tindran el seu màxim exponent en Cykada. En la mateixa línia, a l’edició d’enguany el hip hop també estarà present de la mà de No ID.

Un dels reptes del festival és posar el focus en l’impuls dels teixits musicals de la ciutat. Destaquen grups i artistes propers a associacions musicals com El Pumarejo (Monodimpled amb Tarta Relena), Club Cronopios (Literary Combat) o Indian Runners (vàlius), així com vinculats al Gutter Fest i L’Automàtica (Sandré). Tanmateix, no es perdrà la mirada a moviments d’altres ciutats, com és el cas de la participació dels rapers FRAC de Cadis, o la companyia de dansa i música Ex Nihilo de Marsella.

A la Fabra i Coats, però, no tot serà només música. També hi haurà altres propostes relacionades amb la dansa, la performance i les arts visuals a càrrec de Bofirax, Sosun Dance, Miss Ex i Placenta. En paral·lel, la música experimental jugarà un paper destacat gràcies a la participació del Moviment d’Insurrecció Sonora i el rapsode de Sant Andreu Taibi. Alhora, hi haurà lloc també per a propostes més pausades com les d’Scott Manion o Suena Barro, entre d’altres.

El [BAM] també servirà de finestra per als residents de la Fàbrica de Creació, com ara The Good Good, l’Afluent, Quesoni, Makea Tu Vida, La Tremenda, ZA! i Blood Quartet, a més de l’Ateneu l’Harmonia, Koitton Club, Coòpolis, Indigestió, Straddle3, Alterevents o la Xarxa d’Economia Solidària.

Edició del 2018 del BAM Cultura Viva a la Fabra i Coats // Organització

Per últim, els assistents també podran passejar per la Fira Discogràfica que donarà visibilitat a diversos segells independents, així com gaudir de les propostes gastronòmiques que hi haurà repartides pel recinte fabril. Pel que fa a les arts audiovisuals, In-Edit Talent ajudarà al fet que diversos grups de joves d’entre 15 i 25 anys rodin els seus curtmetratges musicals en el marc del festival, les quals s’espera que s’estrenin de cara al festival In-Edit 2019.

El [BAM] Cultura Viva és una iniciativa que depèn directament de l’ICUB de l’Ajuntament de Barcelona i la Fabra i Coats – Fàbrica de Creació.

Fotografia | Edició del 2018 del BAM Cultura Viva // Organització

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt