El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Brunch -In the Park ‘Alegria i Compromís’ aterra al Parc de la Trinitat Vella de Sant Andreu

Contingut patrocinat

El festival de música electrònica barceloní, que s’ha convertit en un referent al sud d’Europa, aposta per tres dates al barri. En aquest cas, Brunch durà a terme un nou format ‘Weekender’ de cap de setmana, el qual tancarà la temporada el 29 de setembre al Parc de la Trinitat. Amb el seu lema ‘Alegria i Compromís’, també voldrà tornar a ser un referent de festival sostenible i social. Mentre que ‘Alegria’ seran totes les seves activitats culturals i musicals, ‘Compromís’ seran les iniciatives basades en 3 pilars: comunitat, igualtat i sostenibilitat.

 

L’esdeveniment està convertint els diumenges des del 30 de juny al 29 de setembre en un gran festival per a tota la família, combinant les millors sessions i directes del panorama electrònic mundial amb la gastronomia, el disseny i les activitats per nens. Només l’any passat va tancar la temporada amb una assistència de 84.600 persones i un impacte econòmic estimat de 14 milions d’euros.

Loic Le Joliff, director del festival assegura que les expectatives per aquesta temporada ”són augmentar en un 10% l’assistència i també l’impacte econòmic a la ciutat de Barcelona”. Cal destacar que el festival acaba de finalitzar la seva temporada de primavera Brunch -In the City amb vuit dates on en totes elles s’han esgotat les entrades dies abans de l’esdeveniment.

Com a novetat d’aquest any, Brunch -In the Park se citarà a una nova i increïble localització: el Parc de la Trinitat Vella. Aquesta localització farà més accessible l’arribada des del centre de la ciutat, ja que es troba a només 20 minuts en metro des de Plaça de Catalunya. Aquest obrirà les portes per poder gaudir de la millor música electrònica els diumenges 8 i 15 de setembre. A més, també presentarà un format molt especial: el seu primer festival de cap de setmana batejat amb el nom de BRUNCH WEEKENDER. Aquest tindrà lloc a dues localitzacions noves i diferents, però no per això menys estimulants: 28 de setembre a Nou Barris i 29 de setembre a Sant Andreu.

L’objectiu de Brunch -In The Park és omplir de música els parcs amb sessions de 13:00 a 22:00 hores, amb artistes com Maceo Plex, qui ja és habitual a les cabines de Brunch i tot un èxit entre el seu públic. A més també s’hi podrà comptar amb set de Solomun, un dels artistes més cotitzats del moment i d’altres d’aclamats com Daniel Avery, Jennifer Cardini, Denis Sulta o I Hate models. Per la seva banda, Nina Kraviz tenyirà amb un elegant techno el tancament de temporada. Tots aquests són només alguns dels artistes que s’encarregaran de convertir els diumenges d’estiu en el dia preferit de la setmana.

Com ja és tradicional, el festival comptarà amb dos escenaris en els quals es podrà gaudir de dues programacions diferents de forma simultània, amb showcases de segells de prestigi a l’escena electrònica. A més també comptarà amb un ampli ventall d’activitats perquè les famílies puguin gaudir de l’experiència del festival. Dins la programació del Petit Brunch hi haurà sessions especials de ball i hulla hoop, zona de malabars i maquillatge fantàstic, activitat d’oci com el rocòdrom, tobogans aquàtics dirigit a diverses edats i com a novetat, un taller dedicat a sensibilitzar als més petits sobre el canvi climàtic i la necessitat de protegir la nostra biodiversitat.

En la mateixa línia, Brunch -In The Park seguirà apostant pel menjar de qualitat, fet amb productes ecològics i de kilòmetre 0 per agafar forces abans i després de les sessions de Djs. Per aconseguir-ho l’organització ha fet una variada selecció de foodtrucks i amb opcions per tot tipus de dietes i paladars que anirà canviant cada cap de setmana, de manera que tots els diumenges tindran opció vegetariana i un restaurant on es podran gaudir de plats d’alta cuina. Per últim, destacar que el festival torna a comptar amb dissenyadors i botigues de roba vintage locals pel Brunch -In The Park Market.

Des de Brunch asseguren que treballen per assolir una millora constant envers la comunitat i entorn, basant-se en tres pilars fonamentals: igualtat, comunitat i sostenibilitat. Per l’organització un dels pilars fonamentals és ajudar al barri que els acull. És per això que aporten diverses mesures per no causar molèsties a cap immoble de la zona, a causa del so provinent de la música o els usuaris, mitjançant cartellera de sensibilització al carrer, equips de seguretat i control, equip de neteja privat dins i fora del festival i els seus famosos ‘agents del silenci’.

També donaran suport al barri de la Trinitat Vella, aportant material de 25 carpes i 15 taules per a les entitats i festes majors per valor de més de 6.000 euros, a banda de la construcció dels tancaments de barbacoes, una barana accessible i una pèrgola al Parc de la Trinitat amb valor de més de 40.000 euros. Impacte econòmic que també té segell laboral, ja que un 10% dels treballadors del festival són veïns de la Trinitat Vella. A més, recolzaran a Maletas Viejas i a GruMo. Aquest grup està format pel Centre Cívic i la Comissió de Festes de Trinitat Vella, l’Associació Els Triniteiros i l’Associació de veïns i veïnes de Trinitat Vella. Tots ells tindran un estand on fer donacions durant el 29 de setembre, Dia Solidari amb Trinitat Vella de Brunch.

Els ‘agents del silenci’ vetllen per la convivència entre assistents i veïns

Simultàniament, cal destacar la importància de l’acció de Social Fooding, la fundació de l’organisme amb la que porten recol·lectades més de 9 tones d’excedents alimentaris que haurien acabat a les escombraries. Un cop salvades d’anar a parar al rebuig, les han donat a diferents ongs i entitats de tota Barcelona per les famílies més necessitades de la ciutat. Un compromís social que després reflecteixen a la ‘carta de veïns’, on informen de totes les accions que es duran a terme, i on proporcionen una adreça de correu electrònic i telèfon, per si hi hagués qualsevol incidència, dubte o suggeriment, a més d’oferir descomptes per a veïns i famílies.

Un altre aspecte clau del Brunch és la lluita constant per ser un festival sense discriminació per raça, sexe o condició sexual. És per això que col·laboren amb l’Observatori contra l’Homofòbia, entitat a la qual ja han donat 11.000 euros. També atenen les peticions, consultes o incidències del públic, i proporcionen atenció psicològica a l’estand LGTBI i Feminista en cada esdeveniment. En paral·lel, col·laboren amb la campanya de l’Ajuntament de Barcelona ‘NO CALLEM’ i amb SOS RACISME, amb l’objectiu de poder erradicar qualsevol comportament racista o xenòfob.

Punt d’informació contra les agressions sexuals

En matèria de sostenibilitat aposten per una fita molt clara: ser un festival Residu Zero. Han eliminat les palletes de plàstic, han ofert la possibilitat de canviar de forma totalment gratuïta els envasos de menjar de plàstic per uns de compostables, i han seguit apostant pels vasos Re-Cup, aconseguint reduir la generació de residus i les emissions de Co2 a la vegada que porten plantats 100 arbres a Catalunya. A més, són el primer festival a tenir el certificat de gestor de residus, i són membres de Barcelona + Sostenible.

Amb l’objectiu de tancar el cicle de tots els residus produïts pel festival, converteix en sorra tots els envasos de vidre. Unes 2 tones en total que van ser donades l’any passat a la Fundació CRAM per als filtres de les piscines dels animals marins. També les burilles de les cigarretes són reciclades per a produir posteriorment objectes de plàstic reciclat, i també gaudeixen, per tot el recinte del festival, de nombrosos contenidors de reciclatge, amb la seva corresponent cartelleria. L’activisme mediambiental de Brunch és patent i aquest any tornaran amb una nova cita en el marc del WORLD CLEAN UP DAY. Què hi faran? Una neteja amb voluntaris del Parc de la Trinitat i la muntanya de Montjuïc durant tres dies: del 19-21 de setembre.

La sostenibilitat és un dels pilars del festival

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Contingut patrocinat

Vés a dalt